Bu kez adalet gecikmesin

Grup Yorum üzerindeki baskılara karşı açlık grevine başlayan Gökçek, bunu ölüm orucuna çevirdi. Gökçek, Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı.

Yayınlanma: 03.02.2020 - 07:30
Bu kez adalet gecikmesin
Abone Ol google-news

Grup Yorum üyesi müzisyen İbrahim Gökçek, konserlerinin yasaklanması, müzisyen arkadaşlarının terör örgütü listelerine sokulması ve haklarında verilen hapis cezalarına karşı seslerini duyurmak için tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ndeki hücresinde 3 Ocak’tan beri ölüm orucunda. Tek isteğinin “adalet” olduğunu belirten Gökçek, “Bizler mafyacılık mı yaptık, uyuşturucu mu sattık? Halk için ücretsiz konserler verdik. Amerika’ya karşı şarkılar yaptık. Yoksulların, madencilerin, işçilerin sesi soluğu olduk. Bunun için terör listelerine konduk. Şu an ise yapılacak en son şeyi yapıyorum. Bu büyük saldırıya karşı barikat olmaya çalışıyorum” diyor. 

Başta keyfi uygulamalar olmak üzere cezaevinde hak gasplarının devam ettiğini söyleyen Gökçek, cezaevinden Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı. 

- Açlık grevi eyleminizi ölüm orucuna çevirmeye nasıl karar verdiniz?

Ölüm orucu aklımda olan bir şeydi. Ağır, yıkıcı bir süreç yaşıyoruz. Bize, “böyle sanat yapmayın, halk için, halktan yana sanat yapmayın, vazgeçin” deniyor. Biat etsek her kapı açılacak bize, eminim. Ama o zaman “onur” denen kavram tamamen ortadan kalkmış olacak. Bizler bu dayatmaları kabul etmiyoruz. Grup Yorumu terör listelerine koydular. Yaptığımız hangi faaliyet terör faaliyeti? Bakın, daha yeni eşleri bir tiyatro oyununa gitti diye siyasi partilerin genel başkanlarını terörist ilan edecekler neredeyse...

- Cezaevi idaresinin yaklaşımı nasıl?

Cezaevi 2. müdürü ile psikolog hücreme geldiler. Onlara durumu anlattım. Sağlığımla ilgili bir talepte bulunmadım. Tek istediğimin adalet olduğunu söyledim. Şu an için herhangi bir zorla müdahale girişimi olmadı. Gardiyanlar aracılığıyla telkinde bulunmalar hep oluyor. Cevaben ölüm orucunda olduğumu hatırlatıyorum.

- Ölüm orucunu sonlandırmak için talepleriniz neler?

Öncelikle tahliye edilmek istiyorum. Kültür merkezimiz basılmasın, konser yasaklarımıza son verilsin. Hakkımızda verilen hapis cezaları düşürülsün. Grup Yorum üyelerinin isimleri terör listelerinden çıkarılsın. Bizler Katarlılara memleketi satmıyoruz. Tarımı tasfiye etmiyoruz. Tank-Palet Fabrikası’nı biz satmıyoruz. Halkı ithal buğdaya biz mahkûm etmiyoruz bu ülkeyi. 

- Dışarıda en çok neyi özlediniz? 

Bir müzisyen olarak gitar çalmayı çok özledim. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler