Bu Vali'nin her şeyi ters

2011 yılında Giresun Valisi iken öğrencilerin etek boyuna ilişkin genelge yayımlayan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in “icraatları” sürüyor. Dün ilk olarak kentteki Roman yurttaşlardan Roman Mehteran Takımı oluşturacağını açıklayan Şahin Okul Sütü Programı kapsamında katıldığı süt dağıtımı etkinliğinde, tahtadaki “Sağlık için süt için” yazısının altına aynı sözleri Osmanlıca yazdı.

Yayınlanma: 11.02.2015 - 21:46
Abone Ol google-news

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Şükrüpaşa İlkokulu’nda düzenlenen süt dağıtımına katıldı. Minik öğrencilerle birlikte sıralarında oturarak süt içen Şahin, öğrencilere sütün önemini anlatarak “Allah’ın en güzel yarattıklarından birincisi insan ikincisi de süttür” dedi. Şahin, Şükrüpaşa İlkokulu’ndaki programının sonunda, ülke genelinde uygulamaya başlatılan kampanyanın sloganı olan “Sağlık için süt için” cümlesini karatahtaya Osmanlıca yazdı. Bir gazetecinin “Sloganı neden Osmanlıca yazdınız” sorusuna ise Vali Şahin, “Dikkat çeksin diye. Bu durumda daha fazla dikkat çeker. Şimdi de siliyoruz” diyerek sınıfta bulunan öğretmene silmesi konusunda talimat verdi.

Vali Şahin, birçok açıklaması ve uygulamasıyla kamuoyunun tepkisini çekti. Giresun Valiliği döneminde gazetecilere “Giresun’u kötüleyen şeyleri yazmayın. Ben vereyim sana o parayı, yazmasan” diyen Şahin, İsrail’in Mescidi Aksa’ya saldırmasının ardından şehirde restorasyonu devam eden sinagogu müze olarak kullanmaya karar verdiklerini belirterek “Mescidi Aksa’nın içinde savaş rüzgârları estiren, bizzat savaş tatbikatı yapan o eşkıya kılıklı insanlar orada müslümanları katlederken, biz de onların burada sinagoglarını yapıyoruz. İçimde büyük bir kinle söylüyorum bunu” sözleriyle büyük tepki çekmişti.

Edirne’yi vuran sel felaketinin ardından “bir boya badana tamam” diyen Şahin, daha önce de Edirne ile ilgili haberleri manşet olan gazetecilere küçük altın vereceğini söylemişti. Ergene Nehri’nin suladığı alanlarda yetişen pirinçlerin kansere yol açabileceğini söyleyen Devlet Hastanesi’nin gastroenteroloji uzmanı Dr. Dilek Tucer’i görevden alan Şahin, Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşünde de “Bu memleket turşu kurulur gibi kurulmadı” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler