‘Bunlar tarih cahili’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Şûrası’nda Osmanlıcanın zorunlu ders olarak kabul edilmesiyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizi ortaçağlara götürmek istiyorlar” sözlerine sert yanıt verdi.

Yayınlanma: 08.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticileri, “bunlar tarih cahili” diye eleştiren Davutoğlu, “CHP hâlâ tarihimizi anlayabilmiş değil. O ortaçağ dedikleri dönem yüce vahyin geldiği çağıdır, âlemlere rahmet olarak gelen resulün çağıdır. Bizim tarihimizde ortaçağ karanlığı yok” dedi. Davutoğlu, Gezi Direnişi’nde öldürülen 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın annesini yuhalatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı savunan Yavuz Bingöl’e de sahip çıktı. Davutoğlu, Bingöl’ü eleştirenleri “mahalle baskısı” yapmakla suçladı.

Van’da AKP İl Kongresi’ne konuşan Davutoğlu, çözüm süreci kararlıkla sürdüreceklerini anlattı. Havaalanı çıkışında yanlarına gelen bir ailenin örgüte katılan çocukları için kendisinden yardım istediğini anlatan Davutoğlu, “Diyarbakır annelerindendi. Ağlayarak başını göğsümüze koydu ve Efekan ve Sinem’i sordular. Ben de buradan bütün bu vandalizme destek verenlere, bu gencecik çocukları dağa kaldıranlara sesleniyorum: Neyin mücadelesini veriyorlar? Neden dağa kaldırmaya çalışıyorlar? Bütün anneler sesinizi yükseltmeye devam edin. Bu çocuklar, bizim çocuklarımızdır. Türk- Kürt kardeş ayrımı yapan kalleştir” dedi.

Milli Eğitim Şûrası’nda alınan ve kamuoyunda büyük tartışma yaratan kararları değerlendiren Davutoğlu, şûranın tavsiye kararı aldığını, bunların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değerlendirileceğini söyledi. Osmanlıcanın zorunlu ders olması konusunda eleştirilere sert tepki veren Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Davutoğlu, “Bir genel başkan yardımcısı ‘Bize mezar taşı okutacaklar’ diyor. Bunlar tarih cahili, mezar taşları bu toprakların mührüdür. O mezar taşları, hakir gördükleri, tahkir ettikleri mezar taşları şehitlerimizin, bu topraklarda ecdadın bıraktıkları tapu mührüdür” diye konuştu.

 

 

Eskişehir’de Padişah pankartlı karşılama

Davutoğlu, Van programının ardından Eskişehir’de AKP İl Kongresi’nde katıldı. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına adaylığı sırasında “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile 2. Abdülhamit Han’ın yeniden doğuşunu hep birlikte göreceğiz” diyen Eskişehir’in AKP’li Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Başbakan Davutoğlu için de salona “Padişahım, sultanım, Abdülhamid’im, emanetim artık emin ellerde rahat uyuyabilirsin” pankartı astırdı. Akgün’ün pankarta kendi adı yerine “Mihalgazi Osmanlı kadınları” ibaresini yazdırması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler