Erkan Baş işaret etti: Bütün isyanın nedeni bu

HDP İstanbul Milletvekili Erkan Baş, gece yarısı koğuşlara yapılan baskın ile gözaltına alınan 3. Havalimanı işçilerinin, Arnavutköy Jandarma Komutanlığı'na İGA Havalimanı İşletmesi'ne ait otobüsler ile getirildiğini belirterek, "Bence bütün bu isyanın nedeni bu tablo. Türkeye'yi yöneten iktidar, patronların çıkarlarını korumak için harekete geçmiş durumda." dedi. HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ise gözaltına alınan işçilere şiddet uygulandığına dair haberler olduğuna dikkat çekti. İnşaat İşçileri Sendikası, akşam saatlerinde 15 işçinin daha gözaltına alındığını açıkladı.

Yayınlanma: 15.09.2018 - 12:44
Abone Ol google-news

<video:1083564>

Olumsuz çalışma koşullarına isyan ederek dün eylem başlatan 3. Havaalanında işçilerinin kaldığı koğuşların etrafını TOMA’larla saran güvenlik güçleri, gece saatlerinde koğuşlara baskın düzenledi. 400'e yakın işçinin gözaltına alındığı belirtilirken, CHP ve HDP milletvekilleri işçilere desteğe geldi.

"İKTİDAR SUÇ İŞLİYOR"

HDP İstanbul milletvekilleri Erkan Baş ile Züleyha Gülüm, Arnavutköy Jandarma Karakolu'nun önünde basın açıklaması yaptı. Milletvekillerinin karakola alınmadığını, İstanbul Valisi'nin telefonlara çıkmadığını kaydeden Erkan Baş, "Hukuksuz, kanunsuz emirleri uygulayanlar suç işliyor. Hepsi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu şantiyede aylardır insanlar çığlık atıyorlar. Burada işçiler bilinçli bir şekilde öldürülüyor. Bunun soruşturulması, cezalandırılması gerekiyor. İşçilerin bütün taleplerini halkımız okumalı. "Tahta kurusu ile yaşamak istemiyoruz", "İnsan gibi yemek yemek istiyoruz", "İnsan gibi yerlerde yatmak istiyoruz"... Bunlardan daha insani bir talep olabilir mi? Bu talepler suç değildir. Bu talepleri yerine getirmeyen iktidar suç işliyor." dedi.

"TÜRKİYE'Yİ YÖNETEN İKTİDAR PATRONLARIN ÇIKARLARINI KORUYOR"

206 işçinin Arnavutköy Jandarma Karakolu'nda tutulduğunu belirten Baş, karakolun önündeki şirket otobüsünü işaret ederek, "İşçileri bu otobüslere bindirerek karakola getiriyorlar. Bence bütün bu isyanın nedeni bu tablo. Türkeye'yi yöneten iktidar, patronların çıkarlarını korumak için harekete geçmiş durumda. İşçilerin her türlü direnişinin haklı olduğunu düşünüyor. İşçilerin haklı direnişinin yanında olmak gerekiyor." diye konuştu.

"İÇERİDE ŞİDDET UYGULANDIĞINA DAİR HABERLER ALIYORUZ"

Züleyha Gülüm de avukatların dahi karakola alınmadığını ileri sürerek, "İçeride şiddet uygulandığına dair haberler alıyoruz. Yasadışı bir uygulama ile işçileri burada tutuyorlar. Onların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. 

15 İŞÇİ DAHA GÖZALTINDA

İnşaat İşçileri Sendikası bu akşam 3. Havalimanı şantiyesindeki işçilerden eylem yapan 15 kişinin daha gözaltına alınıp Arnavutköy Karakolu'na götürüldüğünü duyurdu.

BAZI İŞÇİLER SERBEST

DİSK/ Dev Yapı İş Sendikası da Twitter hesabından gözaltında bulunan bazı işçilerin serbest bırakıldığını açıklayarak, "3. Havalimanında gözaltına alınan 537 işçi arkadaşımızdan Arnavutköy İlçe Jandarmada tutulan 160 işçi az önce serbest bırakıldı" paylaşımında bulundu.

<haber-yatay:1083373>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler