Tek başına 269 gündür eylemde

Önce OHAL’de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ardından da “ilgili müdürlüğün çalışan ihtiyacı olmadığı” gerekçesiyle AKP’li İstanbul Zeytinburnu Belediyesi’ndeki işinden çıkarılan Kenan Güngördü, 2018’in 268 gününü işine geri dönmek için mücadele vererek geçirdi.

Yayınlanma: 01.01.2019 - 22:29
Abone Ol google-news

Zeytinburnu Belediyesi’nde 20 yıl taşeron olarak çalışan Kenan Güngördü, yaklaşık 10 ay önce güvenlik soruşturması sonra getirilen ‘Taşeron düzenlemesi’yle ‘ihtiyaç yok’ denilerek KHK ile işten çıkarıldı. Güngördü, 24 Nisan 2017’de İstanbul 12. İdare Mahkemesi’ne başvurdu ve işe iadesini talep etti. Bu tarihten itibaren de belediye önünde eylem yapmaya başladı. İtirazların ardından başvuruyu 19 Eylül’de karara bağlayan mahkeme, Güngördü’nün yoksun kaldığı tüm özlük, mali ve sosyal haklarının dava açma tarihi olan 24 Nisan’dan itibaren işletilerek kendisine ödenmesine karar verdi. Güngördü'nün, mahkeme kararıyla işe tekrar başlayacağı gün olan 20 Kasım’da işe girişi yapıldı, ardından 6 saat sonra “ilgili müdürlüğün çalışan ihtiyacı olmadığı” gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

"KEYFİ ATMALAR YASAKLANSIN"

Açtığı davayı kazanmasına rağmen işe geri alınmayan Güngördü tam 269 gündür eylemde. İşe iade talebiyle başlattığı eylemini, şimdilerde mahkemenin hakkında verdiği kararın uygulanması talebiyle sürdüren Güngördü, Zeytinburnu Meydanı’nda“Yargıyı ve hukuku hiçe sayıyorlar. Eğer yargı kararını uygulayamayan biz olsaydık Şimdi içerde olurduk ” dedi. Çevredeki yurttaşların da alkışlarla destek verdiği eylemde, “Mahkeme kararı uygulansın, Keyfi atmalar yasaklansın” sloganları atıldı.

"BİZ DE İNSANIZ"

“Haksız ve hukuksuzca işten atıldık. Zulme karşı direniyoruz. İşimizi geri istiyoruz.” pankartının açıldığı eylemde Güngördü, mahkeme kararı uygulanana kadar, Zeytinburnu Belediyesi önünde eyleminin devam edeceğini belirterek,“Bizde Türkiye vatandaşıyız. Askere de gittik, vergimizi de ödedik ama bunun karşılığında işten atıldık. Bizde insanız, artık bu son bulsun” ifadelerinde bulundu. 31 Mart yerel seçimlerinde hukuksuzluğu sandığa gömmeleri gerektiğini söyleyen Güngürdü son olarak, “Bize ısrarla AKP’nin memuru olmamız istenildi. Ama biz inatla halkın memuru olduk” açıklamasında bulundu. DİSK’e bağlı Dev-Yapı-İş Sendikası ve Deriteks Sendikası Avrupa Yakası üyelerinin de destek verdiği eylemde, yine Zeytinburnu Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışırken fazla mesaiye kalmadığı gerekçesiyle yeni işten atılan Ömer Aşık’da katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler