Böyle sendikacılık olmaz

Belediye-İş Sendikası’nın üst üste yaşadığı olaylar üzerine gazetemize açıklama yapan genel başkanı Nihat Yurdakul, ‘Nasıl sermaye küreselleşiyorsa bizim de birlik oluşturmamız gerekir diyoruz’ dedi.

Yayınlanma: 16.01.2019 - 22:14
Abone Ol google-news

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası dört gün içinde üst üste iki ciddi saldırının hedefi oldu. Bunlardan biri Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi’nde yaşandı. İşçiler özgür iradeleriyle Belediye-İş’te örgütlenmek istedi. Sendikadan yapılan açıklamaya göre, Hizmet-İş’in Doğu Anadolu Bölge Başkanı Zeki Özen ve beraberindeki 8-10 kişi, Malatya Anemon Otel’i basarak genel merkez yöneticilerini ölümle tehdit etti. Bu olayın etkisi geçmeden, bu kez Rize’de sendikanın işyeri temsilcisi belediye bürokratlarından dayak yedi.

Gelişmeler üzerine bilgi almak için konuştuğumuz Belediye-İş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul hem olayı özetledi hem de sendikaların nasıl olması gerektiğini anlattı. Yurdakul’un verdiği bilgi özetle şöyle; evrensel ilkelere göre sendikalar, işverenden, hükümetten bağımsız, demokratik iç işleyişe sahip ve güçlerini üyelerinden alır. Belediye-İş de bu anlayışla sendikacılık yapılıyor: İşkolunda birçok baskı ve tehditle karşılaşmasına rağmen, zorluklara teslim olmadan mücadelesine kesintisiz devam eden sendika, korkmadan, çekinmeden ve yılmadan örgütlenme çalışmasını aralıksız sürdürüyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi işçilerinin, bağımsız, demokratik ve mücadeleci bir sendikayla tanışma talebi üzerine, sendika Malatya’da örgütlenme çalışması başlatıyor. Ve Malatya Büyükşehir ve Battalgazi belediyesi işçileri sendikamız Belediye-İş’i tercih ediyor.

Sert tepki

Sendikanın Genel Mali Sekreteri Bayram Özkan ve Eğitim Basın Yayın Genel Sekreteri Kemal Çavuşoğlu geçen hafta Belediye-İş’i tercih eden Malatya Büyükşehir ve Battalgazi belediyelerinin işçilerine teşekkür etmek ve onların sorunlarını dinlemek üzere bütün işyerlerinde toplantılar yapıyor. Toplantı bitiminde kaldıkları Malatya’daki otele dönüyorlar. Akşam saatlerinde kendisini Hizmet-İş Doğu Anadolu Bölge Başkanı ve Bölge Temsilcisi olarak tanıtan kişiler, yanlarında 8-10 kişi ile oteli basıyor.

Güçler birleşmeli

Böylesi bir durumun olmaması gerektiğini dile getiren Yurdakul, “Hizmet-İş, Malatya işçisinin özgür iradesine saygı duymalıdır. İşçinin anayasal sendika seçme tercihini mafya artıklarıyla, silahla/tehditle sindirip; Malatya işçisinin iradesini görmezden gelmemeli” diyor.

‘Kararlıyız’

Belediye-İş’in mafya artıklarının tehditlerine dün olduğu gibi yarın da pabuç bırakmayacağını, mafya artıkları hak ettikleri cezayı alıncaya kadar konunun takipçisi olacağını vurgulayan Yurdakul, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık tüm dünyada küresel sermaye güçlerini birleştiriyor. Bunu karşı güçlü bir mücadele için işçi sınıfı da gücünü birleştirmeli. Zaten Avrupa’da bu yapıldı. Biliyorsunuz artık küresel sendikalar var. Aynı işkolu, benzer alanlar ortak çatı altında milyonluk çatılar oluşturdu. Bizim de artık bu hükümete dayalı sendikacılığı bir yana bırakıp, işçinin gücüne dayanan, gerçek anlamda sınıf mücadelesi için güçleri birleştirmemiz gerekir. Biz sendika olarak, özgür iradeleri ile anayasal ve yasal haklarını kullanarak sendikamızı tercih eden üyelerimizin hak ve menfaatlerini de korkmadan, çekinmeden korumakta kararlıyız.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler