Soma’da kadro ayarı

Soma Kömür İşletmeleri’nde çalışan 2 bin 400 işçinin durumuna ilişkin düzenleme yapıldı. Buradaki işçiler TKİ’nin iştiraki olan özel şirketlerden birine devredilecek.

Yayınlanma: 30.01.2019 - 22:44
Abone Ol google-news

Soma faciası sonrası, söz konusu işletemede çalışan 2 bin 400 madenci için belirsizliğin ortadan kalktığı dile getirildi. Söz konusu madenciler için kadro düzenlemesi tam da seçimler öncesine denk geldi. İşçilerin Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) iştiraki olan özel şikreketlerden birine devredileceği belirtildi. Maden-İş, düzenleme için teşekkür etti.

AKP Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Soma Kömür İşletmeleri’nde çalışan 2 bin 400 işçinin durumuna ilişkin belirsizliğin ortadan kalktığını belirterek, “Artık Türkiye Kömür İşletmeleri buradaki şirketle sözleşmesini sonlandırmış oldu. Buradaki işçilerimiz Türkiye Kömür İşletmeleri’nin iştiraki olan özel şirketlerimizden bir tanesine devredilecek” dedi.

Işıklar ocağında sözleşme konusu rezervlerde sona yaklaşılmasıyla sıkıntıların da artmaya başladığını dile getiren Özkan, “Ekim ayından bu yana yaptığımız görüşmelerde bu konuyu sürekli olarak istişare ettik” diye konuştu.

Sendikadan teşekkür

“Buradaki işçilerimiz Türkiye Kömür İşletmeleri’nin iştiraki olan özel şirketlerimizden bir tanesine devredilecek. Bu işletmede çalışan işçi kardeşlerimiz yeni işletme çatısı altında çalışmaya devam edecek. Böylelikle 2 bin 400 maden işçisi kardeşimizin belirsizliği ortadan kalktı” diyen Özkan, üç farklı şirketin hazırlıkları sürdürdüğü, Işıklar ocağının devamında da 60 milyon ton üretilmeyi bekleyen linyit rezervi olduğunu söyledi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Ege Bölgesi 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Çakır, “Maden kazasından sonra kazanın yaşandığı işletmenin faaliyetine devam eden Işıklar Maden Ocağı’nda 2 bin 400 arkadaşımızın çalıştığı işçi arkadaşlar her ayın 1’inde çıkış alır mıyım, maaşım yatar mı, kartım kırmızı yanar mı diye endişe ve korku içindeydi” dedi.

Yönetim kurulu adına yazılı basın açıklaması yapan  Çakır, “Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi 1 No’lu Şubesi olarak, 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden kazasından sonra kazanın yaşandığı işletmenin, faaliyetine devam eden Işıklar Maden Ocağı’nda 2 bin 400 arkadaşımız çalışıyor. Görüşlemer sonucunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2 bin 400 madenci arkadaşımızın TKİ kurumuna ait alt işletmesinde hiçbir hak kaybı olmadan çalışacağı kamuoyuna duyurulmuştu. Bu süreçte emeği geçen kamu ve özel sektör yöneticilerine sonsuz teşekkür eder, saygılarımızı sunarız” ifadeleri yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler