4+4 zulmüne devam

DİSK, taşerondan kadroya ve belediye şirketlerine geçirilen ancak 2020 sonuna kadar 6 ayda bir yapılacak yüzde 4’lük zamma mahkûm edilen işçilerin ücretlerinin artırılması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile görüştü. Ancak olumlu yanıt alamadı.

Yayınlanma: 02.02.2019 - 22:52
Abone Ol google-news


Görüşmeyle ilgili bilgi veren ve “Bakanlık konuya bizim baktığımız pencereden bakmıyor. Toplu sözleşme yapamıyoruz” diyen DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca, bakanlığın gerekçe olarak düzenlemenin KHK ile yapılmasını gösterdiğine dikkat çekti. İstenirse KHK’de değişiklik yapılabileceğini kaydeden Konca, zaten belediyelerde taşeron işçilerine kadro da verilmediğini vurguladı. DİSK, bu işçilerin ücretlerinin önce asgari ücret seviyesine çekilmesini, ardından da yüzde 26 zam yapılmasını talep etti.

İntihar ediyorlar
Sendikal baskılara ve grev gibi kazanılmış hakların bir bir yok edildiğine dikkati çeken Konca, birçok belediyeye kayyım atandığına işaret etti. Konca, “DİSK’e bağlı 3 bini aşkın işçi mağdur oldu. İşten çıkarıldı. Gidecek mahkeme bulamadılar. İşten çıkarıldığı için intihar eden işçi arkadaşlarımız var” dedi.

Görüşmede ayrıca, yüzde 1 işkolu barajı nedeniyle gelecek ay sadece DİSK’te 30 bin işçinin toplu sözleşme kapsamı dışında kalacağı, diğer konfederasyonlar da eklendiğinde bu rakamın yüz binleri aşacağı masaya kondu. DİSK sorunun bir an önce çözülmesini isterken, Bakanlık ise “inceleyip, döneceğiz” yanıtını vermekle yetindi. Bugüne kadar geçici düzenlemelerle bu sendikaların toplu sözleşme yapmasına olanak tanınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler