Açlık sınırı 2 bin TL’yi aştı

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) şubat 2019’da 2.28.84 TL’ye yükseldi.

Yayınlanma: 26.02.2019 - 22:32
Abone Ol google-news

Son bir ayda mutfak harcaması 20 TL artış gösterirken, yılın ilk iki ayı itibarıyla mutfağa gelen ek gıda harcaması tutarı 88 TL oldu. Geçen yılın aynı ayına göre artış 392 TL’ye ulaştı.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 6.608.60 TL’ye yükseldi. Bu kalemde son bir aydaki artış 66 TL, son bir yıldaki artış 1.278 TL oldu.

Evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ aylık 2 bin 478 TL olarak hesaplanırken, şubatta mutfak enflasyonunun aylık yüzde 1, 12 aylık yüzde 23.97 olduğu belirtildi. Türk-İş araştırmasında, ‘tanzim satışlara’ da değinilerek “Özellikle sebzede görülen fiyat artışları “tanzim satışlar” ile dengelenmek istenmesine rağmen kalıcı duruma henüz gelmedi. Çoğu markette sürdürülen “Enflasyonla Topyekûn Mücadele” kampanyasının olumlu etkisi ise başlangıçtaki olumlu etkisini yitirmeye başladı” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler