27 yıldır dinmeyen acı

Zonguldak’ta, 3 Mart 1992’de Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi’nde hayatlarını kaybeden 263 maden işçisinin acısı, 27 yıldır sürüyor.

Yayınlanma: 03.03.2019 - 23:20
Abone Ol google-news

İşçiler, o dönem meydana gelen grizu faciasında (metan-hava karışımı) hayatlarını kaybetmişti. İşçiler, facianın 27. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen törene başta maden işçileri olmak üzere sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve CHP’li belediye başkanları katıldı. Yeterli önlemlerin alınmamasından dolayı iş kazalarında Türkiye’nin Avrupa’da birinci olduğunu ifade eden Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, “Ülkemizde her yıl yaklaşık 1500 işçi hayatını kaybediyor. İş kazalarının yüzde 98’i, meslek hastalıklarının yüzde 100’ü önlenebilirken, gerekli önlemler alınmadığı için maalesef her yıl birçok insan hayatını kaybetmekte. Bizler, her 3 Mart’ta olduğu gibi bugün de iş cinayetleri ile mücadele etmek için sesimizi yükseltiyoruz. Ölüm, yaralanma ve sakat kalma; esnek güvencesiz çalışma hiçbir emekçinin kaderi değildir! İnsan onuruna yakışır, güvenli ve güvenceli çalışma hakkımız için sesimizi yükseltiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler