3 kadından 2’si mobbinge uğruyor

Genel Sağlık-İş’in araştırmasına göre, sağlık ve sosyal hizmet sektöründe kadın çalışanların öncelikli problemlemlerinin başında ücret düzeyinin düşüklüğü ile emeklilik durumunda yaşanacak hak kayıpları geliyor.

Yayınlanma: 07.03.2019 - 22:27
Abone Ol google-news

Araştırma sonuçlarına göre sağlık ve sosyal hizmetlerde çalışan kadınların yüzde 33.1’i işyerinde ayrımcılığa uğradığını söylerken, en çok karşılaşılan ayrımcılık türünü ise yüzde 63 ile mobbing ve yüzde 48 ile sözlü taciz izliyor.

Sonuçlara göre, kadın çalışanlar için öncelikli problemini yüzde 82.2 ile ücret düzeyinin düşüklüğü oluştururken, ikinci sırayı yüzde 81.2 ile emeklilik durumunda yaşanacak hak kayıpları, 3. sırayı ise yüzde 80.5 zaman baskısı ve aşırı iş yükü izliyor. Araştırma sonuçlarına göre, sağlık ve sosyal hizmetlerde çalışan kadınların yüzde 33.1’i işyerinde ayrımcılığa uğradığını gösteriyor. İşyerinde ayrımcılığa uğrayan kadınların en çok karşılaştıkları ayrımcılık türü yüzde 63 ile mobbing iken, bunun ardından sözlü taciz yüzde 48 ve iş paylaşımında eşitsizlik yüzde 47 ile geliyor.

‘Krizin çıkış anahtarı’

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, araştırmanın sonucunun, kadınların toplumdaki rolüyle doğru orantılı olduğunu belirterek “Kadınların refah düzeyinin artması toplumun refahı için büyük önem arz etmektedir. Kadının ekonomik gücü, ekonomik krizin de çıkış anahtarıdır. Ülkemizde kadına yönelik şiddet son 10 yılda 3 kat artmıştır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon