'İşçinin beka sorunu var'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerde kullandığı beka sorununu işçi ve emekçilerin yaşadığını söyledi.

Yayınlanma: 13.03.2019 - 22:27
Abone Ol google-news

24 Haziran’dan bu yana 1 milyon kişinin işsiz kaldığını, işçi haklarının her alanda tırpanlandığını ve yoksulluğun derinleştiğini belirten Ağbaba, “Erdoğan’ın beka dediği şey; emekçilerin daha çok ölmesi, emekçilerin daha çok baskı ve şiddet görmesi, emekçilerin cebindeki yangının daha çok büyümesi, emekçilerin kazanılmış haklarının topyekûn tasfiye edilmesi ve yurttaşlarımızın işsizliğe mahkûm edilmesidir” değerlendirmesini yaptı.

İşçilerin haklarının tırpanlandığını, Asgari Ücret Tespit Komisyonu İş Kanunu’ndan çıkartılarak ilgisiz bir biçimde Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısı içine alındığını dile getiren Ağbaba, iş cinayetlerinin de hız kesmediğinin altını çizdi.

Hükümetin işçi sağlığını ve güvenliğini görmezden gelerek yandaş şirketleri kollamaya devam ettiğini belirten Ağbaba, temmuz ayında toplam 1276 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini hatırlattı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler