Denetimli serbestlik okul bıraktırdı

İstanbul Havalimanı şantiyesindeki kötü çalışma ve iş cinayetlerine karşı gerçekleştirdikleri eylemlerin ardından tutuklanan, ilk duruşmada serbest bırakılan işçi ve sendikacıların yargılandığı davanın 2. duruşması dün Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde görüldü. Mahkeme 67 işçi ve sendika yetkilisinden 63’ü hakkında adli kontrol kararını kaldırırken 1’i yabancı uyruklu 3 işçi için de yakalama kararı verdi.

Yayınlanma: 20.03.2019 - 22:21
Abone Ol google-news

Davayı HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, Dev Yapı-İş ve İnşaat İşçileri Sendikası yöneticileri ve çok sayıda işçi izledi. Duruşma öncesi açıklama yapan Kastamonu Üniversitesi Coğrafya Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisiyken çalışan ve tutuklanan işçilerden Mustafa Atay (24), denetimli serbestlik ve ardından yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Duruşmada mahkeme başkanının sanık işçilerin jandarmada verdikleri ifadeleri işçilere okuması üzerine avukatlar bunun yasal olmadığını, bu ifadelerde işçilere avukat talebinin sorulmadığını belirterek tepki gösterdi. Davanın bir sonraki duruşması 26 Haziran’a ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler