Metal işçisinden EYT dilekçesi

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) metal işçileri, Ankara’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda buluşarak hak talep dilekçelerini gönderecek.

Yayınlanma: 20.03.2019 - 22:52
Abone Ol google-news

 Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Biz Birleşik Metal-İş Sendikası olarak EYT mağduriyeti yaşayan emekçilerin sesine ses vermeye çalışıyoruz. 1999 yılında çıkarılan kanunun geçmişe dönük uygulanmasına son verilerek yeni bir düzenlemeyle bu haksızlığın bir an önce giderilmesini ve mağduriyetin sonlandırılmasını talep ediyoruz” denildi.

Yapılan değişikliğin sosyal devlet ve çalışanı koruma ilkesiyle “uyumlu, adil ve ölçülü olması” gerekirken, bu değişikliğin çok ciddi hak kayıplarına yol açması nedeniyle, “sosyal hukuk devleti açısından kabul edilemez” olduğu belirtilen açıklamada, ülkenin dört bir yanında örgütlü olunan fabrikalardaki EYT mağduru üyelerimizin taleplerini içeren imzaların iletileceği dile getirildi. Saat 11.00’de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde toplanacak işçiler, tüm mağdurları kendilerine destek olmaya çağırıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler