Emekçiye yürüyüş yasak

Kamu emekçilerinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile dün görüşme talebi, Bakan’ın doğum gününün olması gerekçesiyle kabul edilmedi.

Yayınlanma: 24.05.2019 - 23:08
Abone Ol google-news

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) “güvencesizliğe son” talebiyle başkentte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na önüne yapmak istediği yürüyüşe izin verilmedi.
Çeşitli illerden başkente gelen KESK üyeleri, Milli Kütüphane önünde toplandı. Buradan yaklaşık 300 metre ilerideki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yürümek istediler. Ancak polis izin vermedi. Bunun üzerine KESK Eş Genel Başkanları Mehmet Bozgeyik ile Aysun Gezen, bakanlığa giderek Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem ile görüştü. Hazırlanan dosya sunuldu. Bu sırada KESK üyeleri ise yakınlardaki parka yönlendirildi. AŞTİ ve Necatibey Caddesi’ndeki SES Genel Merkezi’nde toplanan KESK üyelerinin, buraya gelmelerine de izin verilmedi. Bozgeyik ile Gezen, bakan yardımcısı ile görüşmelerinin ardından parka döndü. Polis, parkta bekleyen KESK üyelerine hemen açıklama yapılmasını ve ardından da dağılmalarını istedi.

KESK’liler, “KESK’e değil, çetelere barikat; susmuyoruz, kormuyoruz, itaat etmiyoruz; direne direne kazanacağız; KHK’ler gidecek biz kalacağız” sloganları attı. Polis, sloganların devam etmesi halinde müdahale edileceği uyarısında bulundu. Güvenceli çalışmanın ortadan kaldırıldığını, OHAL döneminde çıkarılan KHK’ler ile kamu çalışanlarının işten çıkarıldıklarını belirten Bozgeyik, işten çıkarılanların geri alınmasını istedi. Yürüyüşlerine izin verilmediğine işaret eden Bozgeyik, “Askeri yönetimleri aratmayan, sıkıyönetim benzeri uygulamalarla, OHAL’le karşı karşıyayız” dedi. KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de, KHK’lerle 130 bin kamu çalışanının sorgusuz, sualsiz işten çıkarıldığına işaret ederek, göreve iadeleri için adım atılmasını talep etti. Kamuda kadrolu alım kalmadığını, sadece sözleşmeli personel alımı yapıldığını kaydeden Gezen, “Kamuda güvence kalmadı. Mülakat değil liyakat istiyoruz” dedi.
KESK üyelerinin sloganları devam edince gerginlik yaşandı. KESK üyeleri buradan Kızılay’a doğru yola çıktı. Grubun önü polis tarafından kesildi. Bir süre itiş kakış yaşandı.

Bakan’ın doğum günü
Bu arada KESK Yürütme Kurulu üyesi İlhan Yiğit daha önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a 24 Mayıs için görüşme talebini ilettiklerini belirterek “25 Mayıs Bakan’ın doğum günüymüş. O nedenle de 24 Mayıs’ta İstanbul’da olacakmış. Bakan yardımcısı ile görüşebileceğimizi söyledi. Bu şekilde devlet yönetimi mi olur?” diyerek tepkisini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler