Yıldırım'ın çelişkisi: Adaletsizliğini çabuk unuttu

Yerel seçimler öncesinde AKP’li adaylara destek toplantıları düzenleyen Hak-İş, 23 Haziran öncesinde de AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a destek verdi. Memur-Sen ise düzenlediği iftar programında, Binali Yıldırım’a açık desteğini açıkladı. Binlerce taşeron işçinin kendi başbakanlığı döneminde çıkarılan KHK ile kadro kapsamı dışında bıkarılmasına karşın Binali Yıldırım'ın programda “böyle adaletsizlik olmaz” demesi şaşkınlık yarattı.

Yayınlanma: 25.05.2019 - 21:54
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1198859,1279478>

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın İETT Şubesi tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, “Biz Binali Yıldırım’ı tanıyoruz. Hem bakanlığını, hem başbakanlığını, hem de Meclis Başkanlığı dönemlerini biliyoruz. O da bizi tanıyor. Hak-İş’le çalışmanın değerini ve önemini biliyor” dedi. Arslan, yine Hizmet-İş Sendikası’nın 24 Mayıs’ta düzenlediği iftar programında destek açıklamasında bulundu. 

 

Taşeron işçilerin durumu
Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen’in İstanbul iftarı ve sosyal denge tazminatı sözleşmesi imza töreni de AKP’nin adayı Yıldırım’a destek programına dönüştü. Programa Binali Yıldırım da katıldı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Yıldırım’a desteğini ilan ederek, “Bakanlık yapmış efsane bakan, Başbakanlık yapmış, TBMM Başkanlığı yapmış, inşallah İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda bizim her türlü problemimizin çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Kamudaki taşeron işçilerin kadroya, belediyelerdeki taşeron işçilerin ise belediye şirketlerine geçirilmesini öngören düzenleme 24 Aralık 2017 tarihinde çıkarılan 696 sayılı KHK ile gerçekleştirilmişti. Ancak bu düzenleme ile binlerce taşeron işçi kadro kapsamı dışında bırakılmıştı. Bu düzenleme yapıldığında Binali Yıldırım da başbakandı. Kendi sorumlu olduğu dönemde çıkarılan KHK ile binlerce işçi kadro kapsamı dışında bırakılmış olmasına karşın Binali Yıldırım, programda “böyle adaletsizlik olmaz” demesi şaşkınlık yarattı. Yıldırım, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 84 bin çalışan var. Bunlardan birçoğu sözleşmeye geçti, bir kısmı taşerondan KHK ile benim başbakanlığım dönemimde çıkardığımız bir kanunla kadroya geçtiler. Ancak 30-70 hesabından dolayı bazı arkadaşlarımız bu haktan yararlanamadı. Size burada söz veriyorum, böyle adaletsizlik olmaz, aynı iş yerinde çalışanları farklı bir muameleye tâbi tutulması olmaz. Bu haksızlık giderilecek” dedi. Yine Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde düzenleme yapılmaması nedeniyle bu işçiler enflasyon farkı da alamıyor. Düzenlemedeki eksikliği kabul eden Yıldırım şimdi giderilmesi için çağrı yaptı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler