Sabancı Vakfı dünyada cinsiyet eşitliğini odağına alan ilk 7 vakıf arasında

OECD Kalkınma Merkezi’nin 2019’da Paris’te yayımladığı, OECD’nin Kalkınma İçin Filantropi Anketi’ne dayanarak hazırlanan, Cinsiyet Eşitliği için Filantropi Raporu’na göre, Sabancı Vakfı dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan ilk 7 vakıf arasında yer aldı.

Yayınlanma: 03.06.2019 - 19:43
Abone Ol google-news

OECD araştırması, dünyada 2013-2015 yılları arasında kalkınma alanında çalışmalar yürüten en büyük 147 vakıf arasında gerçekleştirildi. Listede ayrıca Oprah Winfrey Liderlik Akademisi Vakfı, Goldman Sachs Vakfı ve Chanel Vakfı gibi dünya devlerinin vakıfları yer aldı.

3.7 milyar dolar katkı

OECD’nin araştırmasına göre, gelişmekte olan ülkelerde filantropi (Filantropizm veya insanseverlik; başkalarının tıbbi, ekonomik ve sosyal standartlarını yükseltmek ve mutluluklarını artırmak için organize faaliyetler düzenlemek) alanındaki kuruluşların toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik desteklerinde artış gözleniyor. Araştırmada yer alan 147 vakıf 2013-2015 yılları arasında, gelişmekte olan ülkelerde toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek amacıyla toplam 3.7 milyar dolar katkı sundu.
Sabancı Vakfı’nın bugüne kadar kadınlara ve kız çocuklarına yönelik çalışmaları arasında kızların eğitime erişimine katkıda bulunmak için 17 ilde inşa edilen 19 öğrenci yurdu, kadının toplumsal yaşam içindeki rolünü güçlendirmek amacıyla yürütülen “Birleşmiş Milletler Ortak Programı” ve 70 ülkeden 450’den fazla kurumun üye olduğu “Girls Not Brides” platformu üyeliği bulunuyor. l Ekonomi Servisi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler