Çetaş işçilerinin grevi sürüyor

Samsun’un Kavak ilçesinde balkon camı üreten Çetaş’ta çalışan 38 işçinin direnişi, alınan grev kararı ile 15 Ekim’den bu yana sürüyor.

Yayınlanma: 04.11.2019 - 23:29
Çetaş işçilerinin grevi sürüyor
Abone Ol google-news

Emekçilerin Kristal-İş Sendikası’na üye olmaları nedeniyle işveren fabrikayı kapatmış, işçiler de 28 Eylül’de direniş başlatmıştı. 15 Ekim’den itibaren alınan grev kararı ise, Samsun’daki emek örgütlerinin desteğiyle büyüyerek devam ediyor. Dün de DİSK’e bağlı Emekli-Sen Başkan ve üyeleri, grevdeki işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Kristal-İş Sendikası işyeri temsilcisi Erhan Kabataş, süreci şöyle özetledi: 

“2019 Şubat’ta sendikaya üye olduk. Çalışan 44 kişiden 38 üye ile bakanlıktan toplu iş sözleşmesi yetkisini aldık. İşveren üye sayısına itiraz etti ve üyelikten istifa için baskı ve tehditlere başvurdu. Mahkemelik olduk, toplu iş sözleşme yetkisini mahkeme de onayladı. İşveren bu kez gerekçe göstermeden çıkış vermeye başladı. 28 Eylül’de işyeri önünde direniş başlattık. İşveren yasal prösedüre başvurmadan fabrikayı kapattı. 15 Ekim’de grev kararı aldık ve çadırımızı kurarak greve başladık. Mücadelemiz sürüyor ve bu kanunsuzluğun giderilmesini bekliyoruz.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler