Yağ Sökücü El Temizleme Kremi jeli Ovmax

Sanayiler fabrikalar ve tamirhanelerin olmazsa olmazı yağ sökücü el temizleme kremi jeli gelişimi nedir?

Yayınlanma: 03.05.2017 - 17:59
Abone Ol google-news

Sanayiler fabrikalar ve tamirhanelerin olmazsa olmazı yağ sökücü el temizleme kremi jeli gelişimi nedir. El temizleme jeli biraz anlatımı zor gibi gelir bilmeyenler için. Endüstriyel sanayi gelişimi yağ ile çalışan makinelerin çoğalması 1900 yılların başında başlamıştır. Sanayi yağı ile uğraşan herkes için cilt ve el temizleme ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyacın karşılanması için üretilen ürünlere el temizleme kremi ovmax veya el temizleme jeli olarak adlandırılmaktadır. Biz bu el temizlik kremi tarihçesi günümüz kullanımı ve faydalarını sizlere anlatacağız.

 

Yağ sökücü el temizleme kremi ovmax tarihçesi

Tarihçesi 1860 1900 yılları arası iki kardeşin katı sabundan sıvı sabuna geçiş prosesi ile başlamıştır. Bu tarihlerde petrol ve türevlerinin üretilmesi esnasında yağ üretimi de nitelik kazanmıştır. Nitelikli yağlar üretmek isteyen üreticiler bu proses de daha iyi dayanımın sabun bileşikli yani alkali bileşikli yağlar üretmeye başlamasına eşdeğerdir. Sabun sıvılaştırma prosesi ile eski sistem yağ üretim prosesleri birleştirilerek kombine hale getirilmiştir. Nitelikli yağlar ile uğraşan insanlar için yağ sökücü el temizleme kremi ovmax da yine aynı tarihlerde ortaya çıkmıştır.

İlk yağ sökücü el temizleme kremi ovmax sıvı sabun prosesi tarihçesi

Öncelikle ısı ile sıvı hale getirilen yağ alkali ile birleştirilerek içerisine su ilavesi ile gerçekleşen proses ile üretilmiştir. Bu üretim gittikçe nitelik kazanmaya ve daha nitelikli el temizleme kremi ovmax için alt yapı olmaya devam etmiştir. İlk üretimler bugün de adını sıkça duyduğumuz Arap sabunu olarak geçen ürünlerdir. Arap sabunu her yerde kullanımı ve dünya geneldeki adı ile her derde deva temizleyici olarak bilinir. Değişik el temizlik kremi isimler de ün yapması ile sanayi tarafından ilk keşfedilen temizleyicidir.

Arap sabunu üretilmeden önce insanlar el temizleme kremi ovmax yerine ne kullanırdı tarihçesi

Atık yağ ve alkali madde ile birleştirilerek üretilen ilk sabunun tarihi mısır dönemine kadar izlenebilmektedir. Bu tür ürünler üretilmeden önce bu işler için toprak kum yâda en etkili olarak bilinen kil yağ sökücü olarak kullanılırdı. Akan suların sürekli temiz olmasındaki en önemli etkenlerden birisi bu idi. Çünkü toprak kum veya kil yağı bünyesine alarak yağ sökücü etkisi gösterir temizler ve daha sonra doğada parçalayabilirdi. Çünkü bu kadar nitelikli yağlar daha üretilmemişti.

El temizleme kremi gelişimi nasıl olmuştur

El temizleme kremi ovmax gelişimi ise arap sabunu gibi malzemelerin içerisine sanayilerde talaş ve kum konularak kullanılması görülmüştür. Hatta birçok kişi tiner mazot veya benzin ile temizlerken zehirlenme vakaları ile çok karşılaşılmıştır. Bu hatalar yapıldıktan sonra gelişim için pazar sorunu olmayan ürünler ortaya çıkmıştır. Daha sonra el temizleme kremi endüstrileşmesi kaçınılmaz olacaktır çünkü pazarı gerçekten çok iyidir. İlk gelişimlerinde içerisine mermer tozu konularak üretilen el temizleme kremi ovmax vardır. Daha sonra sanayinin gelişimi neticesinde daha nitelikli plastik parçacıkları ve kaolin gibi ürünler ile son noktaya ulaşmıştır. El temizleme kremi ovmax formülü çok basit bir dayanağı vardır buda eldeki yağları temizlerken yağ sökücü etkisi olmalıdır. Yine eldeki boya kalıntılarını temizler iken boya sökücü el temizlik kremi katkısı olmalıdır.

Yağ sökücü el temizleme jeli ve boya sökücü katkılı el temizleme kremi gelişimi

Yağ ile çalışanlar ve boya yapanların cilt ve el temizleme sorunu için yağ sökücü ve boya sökücü katkılı olarak geliştirilmiştir. Çünkü sadece yağ sökücü katkılı el temizlik kremi bazı durumlarda sorunları çözmüyordu. Bunun neticesinde içerik granül şekilleri ve özellikleri değiştirilerek yağ sökücü ve boya sökücü niteliği el temizleme kremi ovmax'a kazandırılmıştır.

El Temizleme Jeli Ovmax neden kullanılmalıdır

Sanayide gelişimini anlattığımız yağlar yapısı gereği çok dayanıklı ve tutunurluğu çok iyi olan çeşitleri vardır. Çünkü sanayi yağları bu kalitesinden dolayı tercih edilir makinelerin uzun ömürlü olması ve sağlıklı çalışması bu yağ kalitesine bağlıdır. Bu makinelerin tamiri ve bakımı esnasında cilt ve ellere bulaşan bu yağların temizlenmesi zorunludur.

Bunun için aynı kalitede bir el temizlik kremi ihtiyacı vardır bu kalite ölçüleri aşağıda listelenmiştir

Bu ihtiyacın karşılanması için nitelikli ürün seçimi önemlidir çünkü başka türlü eldeki yağı çıkarırken el temizleme jeli cildinizi tahriş etmemelidir. Çünkü bu işi mazot tiner yada sünger ile temizlemenin farkı el temizleme kremi ovmax cildi tahriş etmemesidir.

Yine başka bir sorunda el temizleme kremi içerisinde kullanılan granül ve partiküllerin yapısı önemlidir. El temizlik kremi içindeki yapılar birikip sünger veya bez parçası gibi lavaboları tıkama yapmamalıdır.

El temizlik kremi ovmax nasıl kullanılır

Kullanımı çok basit ve çok efektif bir üründür el temizlik kremi ovmax. Yaklaşık 5 gram el temizleme kremi ile tüm elinizi 50 saniye içinde çok rahat temizlersiniz. Elinizde ne yağ kalır ne de boya tamamen ilk işe geldiğiniz gibi olacaktır eliniz.

  1. Elinize 3-5 gram civarı el temizleme kremi ovmax alın ve güzel bir şekilde ellerinize yedirin. Elleriniz 40 - 50 saniye boyunca el temizlik kremi ovmax ile ovun.
  2. Akan suyun altına yavaş bir şekilde elinizi tutarak durulama yapın ve ellerinizi kurulayın.
  3. Eliniz de bir krem tabakası hissedeceksiniz merak etmeyin elinizde kir ve yağ atığı kalmadı geri yağlayıcı lanolin devreye girdi.

Tüm işlem yaklaşık 80 saniye kadar sürmektedir temiz eller ile hayatınıza devam edebilirsiniz. Yaşam kalitenizin artırılması yönünde çok önemli bir üründür el temizleme kremi ovmax.

El Temizleme kremi ovmax Mesa kimya markasıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler