ATAŞEHİR’İN REN KIYISINDAKİ KARDEŞİ: MONHEIM

Ataşehir’e kuş uçuşu 2 bin kilometre uzaklıkta olan Almanya Monheım’da Ataşehir Parkı açıldı. Toplam 45 bin nüfusu bulunan Alman kentinde 4 bin 700 Türk yaşıyor.

Yayınlanma: 29.05.2017 - 11:05
Abone Ol google-news

Ataşehirli ve Monheim kentinde yaşayan çocuklar arasında üç yıl önce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlayan dostluk, iki belediye başkanının attığı imzalarla pekişti. Böylelikle Almanya’nın bu şirin köşesi, Ataşehir’in ilk kardeş kenti oldu.
 
Ren Nehri kıyısındaki Monheim’ın Belediye Başkanı Daniel Zimmermann’ın Ataşehir ziyaretinin ardından, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, Türk nüfusun, özellikle de Karadenizlilerin yoğun olduğu kardeş kenti ziyaret etti. İki başkan, Monheim’da “Ataşehir” adı verilen parkın açılışını birlikte yaptı.
 
Başkan İlgezdi törende yaptığı konuşmada, “23 Nisanları birlikte kutladığımız güzel kentin yöneticileri ile sıcakkanlı sâkinlerine, adımızı bu muhteşem parka vererek bizi onurlandırdıkları için, Ataşehirimiz ve şahsım adına teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
 
Zimmermann da, iki kent arasında dostluk köprüsü kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Belediyeler arasındaki bağlar, Monheim’da Temmuz’daki spor, Aralık’taki müzik festivalleri ile Ocak ayında yapılacak Ataşehir Klasik Müzik Festivali’yle daha da güçlenecek. Etkinliklerde, iki kentin ekipleri birbirlerine konuk olacak.    
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler