İnşaat işçilerinin isyanı: Gasp edilen haklarımızı istiyoruz

Zorlu Center'da Dev Yapı İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle baskı gören ve işten çıkarılan emekçiler, yaptıkları basın açıklamasında alacaklarının ödenmediği belirterek, "Bizler Zorlu/ABZ tarafından gasp edilen haklarımızı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 25.10.2017 - 16:32
Abone Ol google-news

İstanbul'da Zorlu Center bünyesinde proje yürüten ABZ firmasında çalışan işçiler, DİSK'e bağlı Devrimci Yapı, Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası'na (Dev Yapı İş) üye oldukları için önce baskı gördüler ardında da "ekonomik daralma", "projenin sona ermesi" gibi bahanelerle işten çıkarıldılar.

İlerihaber'de yer alan habere göre işten çıkarılan işçiler, alacakları ödenmediği gerekçesiyle firma ofisi önünde direnişe geçerken, geçen süreç içerisinde firmanın söz verdiği ödemeyi yapmaması üzerine Zorlu Center önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Dev Yapı İş tarafından Zorlu Center önünde yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

İstanbul'da Zorlu Center bünyesinde proje yürüten ABZ firmasında çalışan işçiler eylül ayı ortalarında anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olmaya başladılar.

İşveren örgütlenme sürecinde arkadaşlarımız üyelikten istifaya zorladı. Sendikamız konuya ilişkin ABZ firmasından randevu talep etti, firma bir hafta sonraya randevu verdi. Firmayla görüşüldükten iki gün sonra sendika üyesi sekiz arkadaşımız , "ekonomik daralma", "projenin sona ermesi" gibi bahanelerle işten çıkarıldı.

Sekiz arkadaşımızın işten çıkarılması üzerine, Zorlu Center'da çalışan üyelerimiz işten çıkarmaların sendikal örgütlülüğü engellemek için yapıldığını belirterek, 19 Ekim tarihinde "o zaman biz de çalışmıyoruz, firma yetkileri gelsin konuşalım" diyerek firma ofisi önünde beklemeye başladı.

Bekleyiş sırasında görüşmeye gelen Zorlu Center yetkilileri, söz konusu "ABZ firmasıyla sözleşmelerinin sona erdiğini ve çalışanların alacaklarının ödenmesi noktasında takipçisi olacaklarını" söylediler.

Ofis önünde bekleyişimizin ikinci günü, sendikamızla iletişime geçen firma yetkilileri, işçilere alacaklarının 23 Ekim Pazartesi günü yatırılacağını söyledi. Ancak firmanın ödeme yapmaması üzerine salı günü bir kez daha firma önüne gittik, bu sefer sadece 18 günlük alacaklarımız ödendi.

Uluslararası Çalışma Örgütü toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım; "Sendikalı olmaktan korkmayın" derken, Zorlu Center'da çalışan üyelerimiz sendikalı oldukları için işinden, hakları ödenmeden çıkarılmıştır.

Bizler Zorlu/ABZ tarafından gasp edilen haklarımızı istiyoruz.

İnadına sendika, inadına DİSK!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler