Fabrika icralık olunca yüzlerce işçi ortada kaldı

Sefaköy'de bulunan Polimer Çuval Fabrikası'nın icralık olması nedeniyle 2 aydır maaşını alamayan işçiler ortada kaldı. Yaşanan duruma isyan eden bir işçi intihara kalkıştı.

Yayınlanma: 01.11.2017 - 19:52
Abone Ol google-news

İstanbul Sefaköy'de bulunan Polimer Çuval Fabrikası'nın icralık olmasından kaynaklı yüzlerce işçi ortada kaldı. İki aylık maaşlarını alamayan işçiler dün akşamdan bu yana fabrikada bekliyor. Birçok işçi uzun yıllardır fabrikada çalıştığını belirterek tazminatlarının ödenmeyeceği tedirginliğini yaşıyor.

İSYAN EDEN İŞÇİ İNTİHARA KALKIŞTI

Yaşanan duruma isyan eden ve isminin Veysel Efe olduğu öğrenilen bir fabrika işçisi maaşını alamadığı gerekçesiyle intihara kalkıştı. Efe, fabrika sahibi Hakan Ercan'ın yanlarına gelmesini talep etti. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri gelerek önlem aldı. Sendika yetkililerinin fabrikaya gelmesiyle canına kıymaya kalkan işçi aşağı inmeye ikna oldu.

SENDİKA ŞUBE BAŞKANI: İŞÇİLERİN ALACAKLARINA İLİŞKİN TEMİNAT İSTEDİK

Akşam saatlerinde fabrikaya gelen Türk-İş'e bağlı TEKSİF Sendikası Yedikule Şube Başkanı Hasan Güneş ve sendika avukatı Özgür Ekin, şirket yetkilileri ile yaptıkları görüşmeye ilişkin işçilere açıklama yaptı.

TEKSİF Yedikule Şube Başkanı Hasan Güneş, işçilerin alacaklarına ilişkin teminat istediklerini belirterek, "Dediler ki teminat veremeyiz. Önümüzde iki seçenek var. Ya Ali Bey (Fabrikayı alacağı ileri sürülen Ali Gültekin isimli kişi) burayı alacak ya da iflas kararı alcaklar. Ali Bey almaz, bunlar da iflas kararı alırsa, biliyorsunuz iflas kararı aldıktan sonra ipotekli yerlerle ilgili işçi alacakları birinci sıraya çıkar. Biz hukuki işlem başlatacağız. İflas kararı alırsa sizlerin alacakları birinci sıraya çıkacak. Şu an geldiğimiz nokta bu. 15 gün içinde bu hale geldim diyor. Ali Bey Cuma gününe kadar almazsa iflas kararı almak zorunda" dedi.

"İFLAS VERMESİNİ İSTEDİK"

Sendika avukatı Özgür Ekin ise şunları söyledi:

Araştırma yapıyoruz. Bugün görüşmeye gittiğimizde masaya yumruğu vurduk. "Kardeşim işçinin parasını veriyor musun?" diye sorduk. Veremeyceklerini söylediler. Biz de iflas vermesini istedik. Cuma gününe kadar süre istediler. Cuma gününü bekleyeceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler