Direnen metal işçilerine yetki sözü

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan Posco işçileri dün Ankara'ya yürümek isteyince dün gözaltına alınıp, serbest bırakılmıştı. İşçiler, Çalışma Bakanı'nın sendika yetkisinin Cuma günü verileceğini söylemesi üzerine organize sanayi bölgesi içinde yürüyerek eylemlerini sonlandırdı.

Yayınlanma: 27.12.2017 - 10:08
Abone Ol google-news

<video:894009>

İzmit Alikahya Mahallesi'nde bulunan Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Posco Assan fabrikasının işten çıkardığı yaklaşık 90 işçi, dün sendikal yetki belgesi almak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gitmek üzere Ankara'ya yürümek istedi. İşçilerin eylemine polis müdahale etti. Aralarında Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve sendika yöneticilerinin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. İşçiler, emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

İŞÇİLERİN YÜRÜYÜŞÜ SÜRÜYOR

Direnişte ısrar eden işçiler, yeniden Ankara'ya yürümek için sabah saatlerinde fabrika önünde toplandı. Polis ablukasına alınan işçilere  bugün de destek veren CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile telefonda görüşerek bilgi aldı. Bakanlık yetkililerinin ilgili belgenin cuma gününden önce hazır olmayacağını söylemesi üzerine, işçiler fabrika önünden organize sanayi bölgesinin kapısına kadar yürüyerek protestoda bulundu. Halkın TKP'si Genel Başkanı Erkan Baş ve Birleşik Emek Koordinasyonu temsilcileri de işçilere desteğe geldi.

"BURASI ÖZEL BİR ŞEY Mİ İFADE EDİYOR?"

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu eylemde yaptığı açıklamada, "Bizim yıllardır sendikamızın örgütlenmiş olduğu hiçbir yerinde 43 gündür yetkiler geciktirilmedi. Buranın özel bir önemi mi var? Bakanlık için, Başbakanlık için, Cumhurbaşkanlığı için özel bir şey mi ifade ediyor? Neden 43 gündür buradaki insanların yetkisi gönderilmiyor, sendikanın çoğunluk yazısı gönderilmiyor? İşçilerin haklarının verilmemesi doğrultusunda talimatı kimler verdi, onları biz öğrenmek istiyoruz. 43 gündür bir sendikanın yetkisi gönderilmiyorsa, bu yasa dışıdır. 30 saniyelik bir iş, basacaklar enter tuşuna, alacaklar çıktısını, atacaklar imzayı gönderecekler. Bu kadar basit. Bu kadar basit bir şey 43 gündür engellenebilir mi?" dedi.

İşçiler açıklamanın ardından dağıldı.

"İŞÇİLER CUMHURBAŞKANI'NDAN BÜYÜKTÜR"

Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından sabah sattlerinde yapılan açıklamada ise "Boşuna demediler biz bu olağanüstü hal uygulamasını işçilerin direniş, grev yapmaması için uyguluyoruz ama tarihte her zaman direnenler kazanmıştır. Bunu asla unutmasınlar. Çünkü İşçiler Cumhurbaşkanı'ndan büyüktür. Yürüyüş bugün kaldığı yerden devam edecek" ifadelerine yer verildi.

"FİLİSTİN'DE İSRAİL'İN SALDIRISINA UĞRAYAN BİR KİŞİ İÇİN SÖYLEDİĞİN SÖZLERİN BİNDE BİRİNİ BİZİM İÇİN SÖYLEMEDİN"

Birleşik Metal-İş Sendikası'nın Twitter hesabından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel Twitter hesabı etiketlenerek, "Eyyyy cumhurbaşkanı @RT_Erdogan Filistin'de, terörist devlet israilin saldırısına uğrayan bir kişi için söylediğin sözlerin binde birini kendi ülkende işten atılmış ve Ekmek kavgası veren işçilere uygulanan devlet şiddeti içinde söyleyecekmisin?" yorumunda bulunuldu.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler