DHL Ekspress işçileri 171 gündür direniyor

Sendikalarına üye oldukları için işten atılmaları üzerine 171 gündür eylemde olan DHL Ekspress işçilerinin işlerine dönmesini isteyen TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, işçilerin sendikalaşma hakkına saygı gösterilmesini istedi.

Yayınlanma: 03.01.2018 - 15:12
Abone Ol google-news

Türk-İş'e bağlı TÜMTİS'e üye oldukları gerekçesiyle işten atılan 9 DHL Ekspress işçilerinin eylemi 171 gününde. Eylemlerini sürdüren işten atılan işçiler, bugün de DHL Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Sendika temsilcilerinin de destek verdiği eylemde, "DHL Ekspress'de işçi kıyımına ve sendika düşmanlığına son" pankartı açılıp, "Direne direne kazanacağız", "Atılan işçiler geri alınsın" sloganlarının atıldı.

TAŞERON MESELESİ BİR AN ÖNCE HALLEDİLMELİ

Etkin Haber Ajansı'nda yer alan habere göre eylemde konuşan Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, taşeronların kadroya alınacağına ilişkin KHK'nin taşeron sorununu çözmediğini söyjledi. Uyar, "Haledildi denilen meselenin içerisinde 50 bin arkadaşımızın dışarıda kalması insani bir durum değildir. Yine haledildi denmesine rağmen kamularda 18 bin arkadaşımız ihale şartlarının dışında kaldığı için taşerondan kadro alamadı. Eğer haktan ve adaletten bahsediliyorsa, insanların gerçek anlamda adil bir şekilde yaşaması ve çalışma koşullarına ulaşması isteniyorsa taşeron meselesi bir an önce halledilmelidir" dedi.

'İŞÇİLERİN KADRO TALEBİNİN ARKASINDAYIZ'

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk de AKP iktidarının yaptığı açıklamalarda asgari ücrete yapılan zammı çok göstermeye çalıştığını, ancak bu miktarın yoksulluk ve açlık sınırının altına kaldığını belirtti. 10 binlerce işçinin taşeron düzenlemesinin dışında kaldığını söyleyen Öztürk, "İşçilerinin tümünün ayrımsız olarak kadroya alınması talebini sonuna kadar destekliyoruz" diye kaydetti.

DHL işverenlerine de seslenen Öztürk, sendikal mücadeleyi engelleyemeyeceklerini belirterek, "İşçiler bir an önce iş başı yaptırılmalı ve işçilerin sendikalaşma hakkına saygı gösterilmelidir" şeklinde konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler