CHP'li Akın'dan kadro tepkisi: Hükümet şark kurnazlığı yapıyor

Başbakan’ın KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusunda Hazine’yi işaret etmesine tepki gösteren CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "KİT’lerde çalışan işçilerimize vasıflı-vasıfsız ayrımı yapılmadan kadro verilmelidir” dedi.

Yayınlanma: 18.01.2018 - 13:31
Abone Ol google-news

CHP Balıkesir Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Başbakan’ın KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusunda Hazine’yi işaret etmesini eleştirdi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Akın şöyle dedi;

“KİT'leri canlarının istedikleri gibi özelleştirip, dizayn ederken Hazine'ye sormayan hükümet, taşeron işçiye kadro verilirken sorumluluğu Hazine'ye verdi. Taşeron düzenlemesi yapılırken en başından beri üvey evlat yaptıkları KİT’lerde şimdi de vasıflı vasıfsız ayrımı yapılarak işçilerimiz kadro dışı bırakılmak isteniyor. Hazine’nin ihtiyaca göre kadro vereceğinin söylenmesi de başka bir sorun, bu vasıflı olan işçilerin de hepsinin kadroya alınmayacağı demektir. Hükümet KİT’ler konusunda şark kurnazlığı yapıyor. Başbakan, “KİT'ler, aynı şirketler gibi, müdebbir tüccar, basiretli tüccar esasına göre üretim yapan kuruluşlar” diyor. KİT’ler iktisadi görev yapsa da öncelikli görevleri kamu hizmeti yerine getirmeleridir ve bu nedenle kadro dışı bırakılmamalıdır. KİT’lerde çalışan işçilerimize vasıflı-vasıfsız ayrımı yapılmadan kadro verilmelidir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon