Suudi Arabistan'da Türkiyeli işçiler grevde

Suudi Arabistan'daki bir konut projesi şantiyesinde çalışan inşaat işçileri kötü çalışma koşulları ve maaşlarının ödenmemesine karşı grev başlattı.

Yayınlanma: 05.03.2018 - 15:33
Abone Ol google-news

<video:938031>

Suudi Arabistan’daki Cidde Konut Projesi şantiyesinde, Türkiyeli inşaat işçileri kötü çalışma koşulları ve ödenmeyen maaşları nedeniyle üç gündür grevde...

GazeteManifesto'da yeralan habere göre binlerce işçinin çalıştığı şantiyede işveren firma MNG Holding’e ait Mapa İnşaat, işçilerin taleplerini önce görmezden gelmeye çalıştı. Ancak işçilerin kararlı duruşu sonrası Mapa İnşaat'tan geri adım sinyali geldi.

İşçiler adına İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın (İYİ-SEN) görüştüğü firma yetkilileri, ödemelerin ve diğer hak ihlallerinin giderileceği konusunda söz verdi. Ancak işçilerin, tüm hakları teslim edilene kadar greve devam edeceği öğrenildi.

"İNSANLARIN SOKAĞA ÇIKMADIĞI SAATLERDE BİZLER GÜNEŞİN ALTINDA ÇALIŞIYORUZ"

Grev kararına ilişkin İYİ-SEN'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bizler MNG bünyesinde faaliyet gösteren Mapa inşaatın Suudi Arabistan Cidde Konut Projesinde çalışan inşaat işçileriyiz. Bizler memleketimizi , ailelerimizi geride bırakıp Suudi Arabistan’da insanlık onuruna yakışmayan şartlarda şantiyede çalışıyoruz. Suudi Arabistan’da insanların sıcaktan sokağa çıkamadığı saatlerde bizler güneşin alnında çalışıyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği alınmadığı için birçok bulaşıcı hastalıkla karşı karşıya kalıyoruz. En temel haklarımız patronlar tarafından sömürülüyor. Bunca problem yetmezmiş gibi ücretlerimiz 4 aydır ödenmiyor.

Bizler artık bu kölelik koşullarını tersine çevirmek için bugün öğle saatlerinden itibaren iş bırakma eylemine başladık. Haklarımızı alana kadar iş bırakma eylemimiz devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler