KESK üyesi emekçilerin 57. hafta eylemi: KHK'lar gidecek biz kalacağız

Kadıköy Altıyol'da saat 14.00'te buluşan emekçiler "KHK'lar gidecek biz kalacağız!", "Haksız hukuksuz ihraçlara hayır, İşimizi geri alacağız" pankartlarını açarak sloganlarla 57. hafta eylemine başladılar.

Yayınlanma: 19.03.2018 - 16:31
Abone Ol google-news

OHAL/KHK saldırılarına karşı işlerine geri dönebilmek için bir yılı aşkın süredir direnişlerinin devam ettiğini belirten KESK üyesi emekçiler adına basın açıklamasını Hüseyin Demir okudu.

15 Temmuz darbe girişimini fırsata çeviren AKP iktidarının on binlerce kamu emekçisini ihraç ettiği belirtilerek başlayan açıklamada şunlar söylendi: "Bu ihraçlar 'şüphelendiğini kim varsa yazın' fermanıyla hayata geçirildi. Ne hak, ne hukuk, ne adalet; insanlar biner, on biner listler halinde suçunu dahi bilmeden ihraç edildi. Bir gün önce işine giden bir kişi , bir gün sonra suçlu olduğunu öğrendi. Suçunun ne olduğunu ise kendisinin tahmin etmsi gerekiyordu. Emek, barış, hak-hukuk, adalet, insanca yaşam eşitlik demek; yandaş müdürün haksızlığına, keyfiyetine karşı durmak; yandaşların kamu kurumlarında oluşturduğu çıkar çarklarına dokunmak bu listelere yazılmak için yeterli oldu."

İhraç edilen emekçilerin yaşam hakının elinden alındığı, özel kurumlarda çalışmasının dahi önüne geçtiği belirtilerek ihraç edilen onlarca kamu emekçisinin bu nedenle intihar ettiği ifade edildi. Nuriye Gülmen e Semih Özakça'nın başlattığı direnişe değinilerek kenilerinin de 57 haftadır İstanbul'da iş-ekmek-onur mücadelesi verdikleri söylenen açıklamada OHAL Komisyonu aldatmacası teşhir edildi ve komisyonun bir sonuç getirmediği ifade edildi.

Açıklama şu ifadelerle sona erdi: "Bizler işimizi geri alacağız fajat bunu iktidarın istediği bigi yani diz çökerek değil onurumuzla ve emekçi kimliğimizle alacağız. Mücadelemi iş-ekmek-onur mücadelesidir ve meşrudur. Mücadelemiz işimizi tekrar geri alıncaya kadar devam edecektir. Gasp edilen işimizi ve haklarımızı geri almadan ve bu haksızlık son bulmadan hiçbir yere gitmeyeceğimizi ve alanlarda sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi buradan tekrardan ilan ediyoruz." Basın açıklaması oturma eylemlerinin saat 17.00'ye kadar devam edeceği belirtilerek sonlandırıldı.
"KHK'lar gidecek biz kalacağız!", "İşimizi gri alacağız!", "Yaşasın halkların kardeşliği!", "Zafer direnen emekçinin olacak!" lognlarını hykıran direnişçiler, basın açıklamasının ardından oturma eylemine geçerken imza kampanyalarını da sürdürdüler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler