KESK üyesi emekçiler 61 haftadır direniyor

Altıyol'daki direniş alanında saat 14.00'te "KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartını açan emekçiler sloganlarla eyleme başladılar. "İşimizi geri alacağız!", "KHK'lar gidecek biz kalacağız!", "Direne direne kazanacağız!" sloganlarını haykıran emekçilerden Mehmet Sarı açıklama yaptı.

Yayınlanma: 16.04.2018 - 17:42
Abone Ol google-news

Direnişlerinin 61 haftadır devam ettiğini belirten Sarı “Bizler bu ülkenin demokratik-özgür ve bağımsız olmasını savunanlarız. Parasız, bilimsel, demokratik, anadilde eğitimi savunanlarız. Parasız sağlığı, herkesin eşit yararlandığı erişilebilir sağlığı savunanlarız. Vergide adaleti, herkesin emeğinin karşılığını alabileceği gelirde adaleti savunanlarız. Sorgulayan, araştıran, bilime inanan, insan haklarına saygılı, çevreye duyarlı bir toplumu savunanlarız. Yaşamın her alanında hak ve özgürlükler için birlikte mücadele etmek gerekliliğine inanan ve bunun için örgütlenme hakkını savunanlarız” ifadelerini kullandı.

 Savundukları bu ilke ve değerler nedeniyle iktidar tarafından ihraç edildiklerini belirten Sarı, OHAL ve “FETÖ” gerekçesiyle muhalif olan bütün kesimlerin saldırıların hedefine çakılmasını teşhir etti. “FETÖ” bahanesiyle tozu dumana katan iktidarın, asıl olarak hayata geçirmek istediği saldırıları gizlediğini söyleyen Sarı, AKP'nin kamu alanlarında kadrolaşma adımlarına, grev yasaklarına, savaş politikalarına, özelleştirme saldırılarına, yasal kılıfa kavuşturulmak istenen gerici adımlara, iş güvenliğinin ortadan kaldırılarak iş cinayetlerinin artmasına dikkat çekti.

 Bütün bu saldırılar karşısında tek çıkış yolunun mücadele olduğu vurgusuyla açıklama sonlandırıldı.

 Müzik yayını eşliğinde imza kampanyasına devam eden emekçilerin oturma eylemi 17.00’ye kadar devam etti.

Bakırköy

 Özgürlük Meydanı’ndaki eylem bugün de direnişin destekçileriyle birlikte başladı. Müzik yayınıyla imza toplayan emekçilere çevredekilerden “Biz sizden güç alıyoruz” diyerek desteklerini ifade edenler oldu. Yapılan sohbetlerde AKP'nin hukuksuz uygulamalarına tepki öne çıktı.

 Oturma eylemi sürerken saat 15.00’te sloganlar haykırılarak basın açıklaması yapıldı. Nuğyen Nedim tarafından okunan açıklamada şunlara dikkat çekildi: “AKP tarafından işten atılmamızın üzerinden 14 ay geçti. Bu ülkede 120 bin kamu emekçisi hiçbir sebep gösterilmeden işinden atıldı. AKP yıllardır Fetullah ve çevresine her türlü imkanı tanımış, yıllarca beraber aynı yollarda yürümüştür. 15 Temmuz'da yapılanların suçlusu emekçiler, halkmış gibi yapılanların intikamını halktan çıkarıyor. İki yıldır OHAL ilan ederek ülkede her türlü hak ihlalini meşrulaştırmıştır. Gerçeği yazan gazeteciler tutuklanıyor. İşini yapan avukatlar, halk tarafından seçilmil milletvekilleri, yani AKP'ye karşı ses çıkaran herkesi ya tutukluyor ya da işten atıyor.”

 İhraç edilen kamu emekçisi Şahin Tümüklü'nün geçtiğimiz hafta 1 Mayıs'a çağrı bildirisi dağıttığı için gözaltına alınmasına tepki gösterilen açıklamada KESK üyesi Akman Şimşek'in tutuklandığı aktarıldı ve serbest bırakılması istendi.

 Açıklama, işlerine dönene dek direnişin süreceği vurgusuyla sona erdi.

 Oturma eylemi saat 17.00'ye kadar sürdürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler