Yandaş sendikalar 1 Mayıs'ta Saray'a selam gönderdi

Sarı sendikalar, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve Memur-Sen'in düzenlediği 1 Mayıs kutlamalarında Kuran-ı Kerim okundu, Mehter Marşı dinletildi. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Saray'a mesaj göndererek, "16 Nisan’da neye “EVET” dediğimiz biliniyor; 24 Haziran’da kime “EVET” diyeceğimizi de biz biliyoruz" dedi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise konuşmasında Afrin harekâtına desteklerini sunarak, "TÜRK-İŞ önce Türkiye'nin yanında, sonra temsil ettiği işçilerin yanında" dedi.

Yayınlanma: 01.05.2018 - 14:04
Abone Ol google-news

1 Mayıs Emek ve Dayanışma" gününde HAK-İŞ Konfederasyonu'nun on binlerce üyesi Adana'da buluştu.  Ellerinde Türk bayraklarıyla Uğur Mumcu Meydanı'nı dolduran kalabalık, işçi bayramını kutladı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından Kur'an-ı Kerim okundu. 1 Mayıs müzikleriyle başlayan kutlamalar, folklor gösterisiyle devam etti. Kutlamaya katılan kitle, HAK-İŞ Konfederasyonu Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel tarafından selamlandı. 

1 Mayıs bildirisi, Mert Tezer, Fewen Zevdiye Assefa, Zeynep Gündoğan, Semra Petlaca, Ahmet Halfaya tarafından okundu.

Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPSH) Genel Başkanı Gezim Kalaja, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin'in 1 Mayıs konuşmalarının ardından HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan söz aldı.

Mahmut Arslan, hükümetin 1 milyona yakın taşeron işçisini kadroya almakla büyük bir meydan okuma gerçekleştirdiğini dile getirerek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen tüm yöneticilere teşekkür etti.

Arslan, işçilerin eline geçen net ücretin, yüksek vergi tarifeleri nedeniyle yıl başından yıl sonuna kadar eridiğini belirterek, ücretlerdeki ağır vergi yükünün kaldırılmasını istedi.

MEMUR-SEN KOCAELİ'NDEN SARAY'A MESAJ YOLLADI

Memur-Sen ise bu yıl 1 Mayıs'ı Kocaeli'nde kutladı. On binlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs kutlamaları Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kürsüye gelerek on binlere seslendi. Yalçın şöyle konuştu:

Kapitalizmin ve emperyalizmin insanlığı çıkmaza sürüklediğini belirten Ali Yalçın, "Dünyanın her yerinde savaş, esaret, sömürü, açlık, fakirlik kol geziyor. Neoliberal kültürel işgal, veba salgını gibi bütün dünyayı kırıp geçiriyor. İnsanlık değerleri yok oluyor. Erdeme diz çöktürülüyor. Onur ayaklar altında eziliyor. İnsanlığın umudunu yitirmesi, intiharın eşiğine gelmesi isteniyor. "Açgözlüler, kompradorlar yüzünden her yıl yüzbinlerce kişi açlıktan ölüyor. Yarım milyar insan yetersiz besleniyor. Bunların yüzde sekseni çocuk. Dünyada 800 milyon insan temiz suya muhtaç.

24 Haziran seçimlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yalçın, "16 Nisan’da neye “EVET” dediğimiz biliniyor; 24 Haziran’da kime “EVET” diyeceğimizi de biz biliyoruz. Biz, Türkiye’nin istiklali, milletin istikbali, siyasetin ve ekonominin istikrarı için ter akıtanlara, milletle beraber yol alanlara, dünya mazlumları için yorulanlara 'görev sizin' diyeceğiz" diye konuştu.



TÜRK-İŞ'TEN YENİ BAŞKANA TEPKİ

TÜRK-İŞ de bu yıl 1 Mayıs'ı Hatay'da kutladı. Mehter ve müzik gruplarının sahne  almasının ardından konuşan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Afrin'de olmak istediklerini söyledi. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki gösteren Atalay, "TÜRK-İŞ önce Türkiye'nin yanında, sonra temsil ettiği işçilerin yanında. Çünkü Türkiye yoksa iş yok" diye konuştu.

Atalay, metal yorgunluğu gerekçesiyle Niğde Belediye Başkanı'nın değiştirdiğini hatırlatarak, Kısa bir zaman önce Niğde Belediye Başkanı metal yorgunluğu denilerek değiştirildi. İlk yapılan iş TÜRK-İŞ bizim sendikamız değil, bizim sendikamıza geçeceksiniz. Bunun adı zulüm. Bunun kabul edilebilir yanı yok. Baskının, zulmün anlamı yok.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler