Canan Kaftancıoğlu yeniden CHP İstanbul İl Başkanı

CHP İstanbul İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi’nde tek aday olan mevcut il başkanı Canan Kaftancıoğlu yeniden seçildi.

Yayınlanma: 09.02.2020 - 23:27
Canan Kaftancıoğlu yeniden CHP İstanbul İl Başkanı
Abone Ol google-news

677 delegenin isimlerinin tek tek sayılmasının ardından delegeler sıraya girerek kapalı oy kullandı. Oyların sayılmasının ardından 677 delegenin 571’i oy kullandı. Oy kullanan delegelerin 510’ununun oyu geçerli oy sayılırken 61’i geçersiz oy sayıldı. Canan Kaftancıoğlu 444 oy alarak yeniden CHP İstanbul il başkanı seçildi. Öte yandan Kongre’de yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri de belirlendi.

Haliç Kongre Merkezi’ndeki kongre, divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. Altan Öymen’in divan başkanı seçilmesiyle kongrenin açılışı yapıldı. Kongreye AKP, MHP, İYİ Parti ve HDP’nin yanı sıra çeşitli meslek ve sivil toplum örgütlerinden davetliler de katıldı. Salonda HDP-İYİ Parti ve AKP-MHP’lilerin ayrı alanlarda oturduğu görüldü. 

CHP TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PARTİSİDİR

Divanın oluşturulmasının ardından Altan Öymen, “CHP Türkiye’nin en büyük partisidir. Cumhuriyeti kuran, demokrasiyi getiren partidir. CHP, Türkiye’nin ekonomisini ve dış politikasını idare eden partidir. Demokrasiyi yeniden kurma zamanıdır. Bu şekilde idare edilen başka demokratik bir ülke yoktur. İBB seçiminin kazanılması büyük bir adımdır, demokrasinin yürüyüşünün başlangıcıdır” dedi.

İNANDIĞIMIZ TÜRKİYE’Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Divanın ardından ilk konuşmayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Yeni bir siyaset anlayışını getirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Kimseyi sorgulamadan, tüm sorunları çözeceğiz. Bu yolda yürüyeceğiz. İnandığımız Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” dedi. 

TBMM’nin 100. yılı olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “100 yıl sonrası için de  bize düşen görev Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak. Önümüzdeki süreç iktidar. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz” diye konuştu. 

'TÜRKİYE’NİN SİYASAL HAYATINDA BİR NORMALLEŞME DÖNEMİ'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerine vurgu yaparak “Bugün, partimizin geleceği adına, birlik ve beraberliği adına önemli bir gün. Biliyorsunuz, tarihin akışının hızlandığı bazı özel zamanlar vardır. Böylesi özel zamanlarda değişmez sanılan şeyler değişmeye başlar. 31 Mart ve 23 Haziran seçimleriyle Türkiye işte böyle bir döneme girmiş durumda. Bu, Türkiye’nin siyasal hayatında bir normalleşme dönemidir. Vatandaşla eşit, açık, net ve samimi bir iletişim kurmayan, herkesi eşit ve aynı ölçüde saygın kabul etmeyen yöneticilerin devri artık kesinlikle kapanıyor. İster ülkeyi yönetsin ister şehri, ister bir bakanlığı... her kademede yönetici için geçerli” ifadelerini kullandı. 

Delegelerin konuşmalarının ardından seçimlere tek aday olarak giren Kaftancıoğlu da konuşmasında özetle şunları kaydetti:

“Umudun olduğu yerde her zaman tek adamlar yenilmiştir. İstanbul’u halka vererek yeniden 16 milyon insanın yaptınız. Biz İstanbul’da iki yıldır planladık, programladık, inandığımızı söyledik, söylediğimiz her şeyi yaptık, yapamadığımızda kıvırmadık. Türkiye’de aklıyla, fikriyle, tarif ettiğimiz yeni siyaset anlayışıyla tarife uyan Kılıçdaroğlu’dur. O nedenle İstanbul’da da tüm Türkiye’de de halkıyla birlikte yeni siyasetin lideri Kılıçdaroğlu’na buradan bir teşekkür gönderelim. Korku duvarları yeni bir siyaset oluşturmayı engeller. Çocuklarımızın ellerinden hayallerini aldılar, çocuklarımıza borcumuz var. Korkudan daha büyük duygu umut. Mutlaka gidecekler, çünkü artık bizim mevsimimiz başladı. Zulmün en katmerlisi bizde, fikir, sanat hapiste; yargıya güven sıfır. Eğitimin içi boşaltılmış. Kayyımlar Saray’ın iki dudağının arasında. Kanal İstanbul’u bırakın, yoksullara ulaşmak için kanallar açın.” 

KADIN KOTASI UYGULANACAK

Yeni dönemde il başkanlığı yönetiminde değişiklikler de yapılacağını kaydeden Kaftancıoğlu, kadın kotasının uygulanacağını, yönetimde 2 erkek üyenin yerine kadınların gireceğini söyledi. Kaftancıoğlu, sözlerini Nâzım Hikmet’in “Giderayak” şiiriyle bitirdi. Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde tek aday olan Kaftancıoğlu partisinin yeni dönemde de il başkanı oldu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler