‘Çarşamba Ovası ve bölge insanı tehdit altında’

Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Samsun Şube Başkanı Osman Nuri Pirgil, Çarşamba’ya kurulacak biyokütle enerji santralinin bacasından çıkacak olan kurşunu engelleyebilecek bir sistem olmadığını belirterek, “Çarşamba Ovası ve bölge insanı tehdit altında” dedi.

Yayınlanma: 02.12.2019 - 11:09
‘Çarşamba Ovası ve bölge insanı tehdit altında’
Abone Ol google-news

KMO Samsun Şube Başkanı Osman Nuri Pirgil, Çarşamba ilçesine Oltan Köleoğlu Enerji Şirketi tarafından kurulacak olan ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği biyokütle enerji santrali ile ilgili hazırladıkları raporu kamuoyuna açıkladı. Pirgil, koruma altındaki Çarşamba Ovası’na santral yapılmasından vazgeçilmesi çağrısı yaparak, bölge halkı için falaket olacağını söyledi. Santralin havaya salacağı tonlarca partikülün insan ve çevre sağlığına zarar vereceğine vurgu yapan Pirgil, “Odun dumanının kimyasal bileşimi neticesi ortama salınacak kanserojen maddeler olarak bilinen kurşun gibi maddeleri tutacak bir  baca filtresi bulunmamaktadır. Bölgede insan sağlığı açısından da problemli sonuçların meydana gelebileceği görülmektedir” dedi. 

Santral projesinden vazgeçilmesi çağrısı yapan Pirgil şunları kaydetti:

“Çarşamba Ovası ülkede 8 delta ovasından bir tanesidir, buradan elde edilen tarım ürünleri hem çevre hem de yöre halkı için çok önemlidir. Bu sebeple ovaya ve insanlara zarar vereceği aşikar olan böyle bir tesislerin kurulmaması ve desteklenmemesi gerekir düşüncesindeyiz.” SAMSUN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler