Cem Yılmaz: Kalpsize koltuk vermeyin

Yalova, onuru incinen matematik öğretmeni Serkan Öz’e ağlarken babası ‘oğlumu öldürdü’ diye valiye isyan etti. Vali özür bile dilemedi. Cem Yılmaz da Twitter hesabından Yalova Valisi Cebiroğlu’na sert tepki göstererek "Kalpsize mevki vermeyeceksin" sözlerini paylaştı.

Yayınlanma: 04.04.2015 - 21:56
Abone Ol google-news

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçen hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde, öğrencilerinin önünde “Bu saç sakal ne? Ne biçim öğretmensin. İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler” diyerek azarladığı TÜBİTAK ödüllü matematik öğretmeni Halil Serkan Öz (42), önceki gün öğretmenlerin kendisi için düzenlediği “Öğretmene Saygı Yürüyüşü”nün ardından kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Son yolculuğuna 3 bin kişi uğurladı - FOTOĞRAFLAR

Öğretmen Öz’ün yürüyüş sırasında rahatsızlandığı elini beline koyduğu fotoğrafları dikkat çekti. Eğitim Sen yöneticileri, Yalova Devlet Hastanesi’nde anjiyo için gerekli ekipman olmadığı ve Öz’ün Bursa’ya sevk edilirken yolda yaşamını yitirdiğini ileri sürdü. Öz’ün Yalova Devlet Hastanesi’nde kalbinin üç kez durduğu ve yaşama döndürüldüğü öğrenildi.

Baba Kemal Öz, “Rahat etsin. Anarşist oğlum öldü” diyerek valiye isyan etti. Kamuoyunu ayağa kaldıran olayın ardından açıklama yapan vali Cebiroğlu, özür dileme gereği bile duymadı. Sosyal medyada “vali istifa” kampanyası başlatıldı.

 

20 dakika önce olsaydı...

Eğitim Sen Şube Başkan Yardımcısı Cevat Güneş, “200 bin kişilik Yalova’da anjiyo yapacak bir mekanizmanın olmamasından dolayı arkadaşımızı maalesef kaybettik. 20 dakika önce hastaneye yetiştirebilsek belki aramızda olacaktı. Yetiştiremedik, üzgünüz. Acımız büyük. Bu saatten sonra arkadaşımızın ölümüne sebep olan Yalova Valisi ile ilgili her türlü girişimde bulunacağız” dedi.

 

Vali özür bile dilemedi

Yaşanan acı olayın kamuoyunu ayağa kaldırmasının ardından Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, yazılı bir açıklama yaptı. Özür dileme gereği bile duymayan Vali Cebiroğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yalova olarak, eğitim camiamızın üyesi değerli personelimiz, Fen Lisesi Öğretmeni Halil Serkan Öz’ün vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır, tüm eğitim çalışanlarına başsağlığı dilerim.”

 

‘Hemen istifa etsin’

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da, Yalova’da düzenlediği basın toplantısında, Vali Cebiroğlu’nu istifaya çağırdı. Karaca, “Bir öğretmenin, öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir” dedi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de öğretmen Öz’ün babası Kemal ve annesi Güler Öz’ü, Bahçelievler Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret ederek başsağlığı diledi.

 

Valiliğin önünden geçti

Öğretmen Öz için dün ikindi vakti Yalova Merkez Camii’nde yapılan törene 3 bin kişi katıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi. Cenaze namazının ardından omuzlarda taşınan cenaze, Yalova Valiliği önünden geçerken alkışlı protestoda bulunuldu ve “Vali istifa” sloganı atıldı. Serkan Öz’ün cenazesi Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

‘Bize onurlu insan olmayı öğretti’ ama...

42 yaşında yaşamını yitiren Öz’ün cenazesine öğrencileri ve öğretmen arkadaşları da katılarak annesi Güler Öz’e başsağlığı diledi. Öğrencileri gözyaşlarını tutamayarak “Bizlere her zaman doğruyu ve onurlu insanlar olmayı öğreten öğretmenimiz matematik dersini sevmemizi sağlamıştı. Onurlu insan olmayı öğretirken onursuz bir davranış onu hayattan kopardı” dediler.

 

‘İçim yanıyor'

Oğlunun fotoğraflarına ve tabutuna sarılarak gözyaşı döken baba Kemal Öz, “Oğluma doyamadım. Siz söyleyin Yalova Valisi’ne oğlum öldü. Rahat olsun artık. Anarşist oğlum öldü, rahat etsin. Öğretmenden anarşist olur mu rahat etsin. Bu dünya ona da kalmaz. Aynen böyle söyleyin ona. İçim yanıyor. Oğlum hassas ve duyarlı bir insandı. Oğlumun ölümünden Yalova Valisi sorumludur” dedi.

 

Okuma listesi

Öğretmen Öz’ün öğrencilerini okumaya teşvik etmek için bir kitap listesi hazırladığı ortaya çıktı. Dostoyevksi’den Tolstoy’a, Marcel Proust’ta Balzac’a, Yaşar Kemal’den Ahmet Hamdi Tanpınar’a... Dünya ve Türk klasiklerinden oluşan liste dün gün boyu internette paylaşıldı.

 

‘Ne kadar yaşarım’

Öz’ün fenalaştığı sırada yanında bulunan öğretmen arkadaşı İrfan Öztürk, “Serkan, ‘Onurum gururum kırıldı. Öğrencilerimin, arkadaşlarımın, ailemin yüzüne bakmaya cesaret edemiyorum. Ben bu utançla ne kadar yaşarım bilemiyorum’ demişti. Çok acı duyuyoruz” dedi.

 

Cem Yılmaz: Kalpsize mevki vermeyeceksin

Ünlü komedyen Cem Yılmaz da Twitter hesabından Yalova Valisi Cebiroğlu’na sert tepki gösterdi. Yılmaz, “Ne kadar demode kötü film karakteri varsa bizde galiba. Kalpsize mevki vermeyeceksin. Ehliyet gibi kalp sorucan önce. ‘Saçın, o sakal ne anarşik’ diye soran adama taç takarsan üzülürsün işte böyle sonunda. Ah! ” ifadelerini kullandı.

 

‘Kıyafeti için azarladı kefen giydi’

Vali Selim Cebiroğlu’na tepkiler çığ gibi büyürken valinin istifası için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Twitter’da başlatılan kampanyaya yurttaşların yanı sıra, eğitim sendikaları ve sivil toplum örgütlerinden de destek yağdı. Bu talihsiz olay sonrasında Atatürk’ün oturur vaziyette bir öğretmenin arkasında dersi ayakta izlediği görüntüler sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

- Yazar Ahmet Ümit, “Sadece kurşun öldürmez; bayağılık da öldürür, hakaret de öldürür, cehalet de öldürür... #HalilSerkanÖz #YalovaValisiİstifaEt” ifadelerini paylaştı.

Kullanıcıların bazılarının paylaşımları şöyle: “Biraz insanlık onurun varsa, az biraz içinde vicdanın kaldıysa #YalovaValisiİstifaEt”.

“Toplumun uygarlık düzeyi öğretmene verdiği değerle ölçülür.”

“Kıyafeti için azarladın, Kefen giydi. Mutlu musun ..Seni Yalova da istemiyoruz..!!”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler