18. Munzur Kültür ve Doğa Festivali Temmuz’da

Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), her yıl Temmuz ayının son haftası düzenlenen 18. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin OHAL bahane edilerek engellenmesine rağmen yapılacağını duyurdu. DEDEF, festivale katılım çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 18.06.2018 - 15:14
Abone Ol google-news

Tunceli’de 2000 yılından bu yana yapılan Munzur Kültür ve Doğa Festivali, son yıllarda OHAL bahane edilerek engellenmeye çalışıldı. Geçen yıl tüm engellemelere rağmen festival, bölge halkının kendi imkanlarıyla gerçekleştirildi. Festival ile ilgili İHD İstanbul şubesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan DEDEF Genel Başkanı Ali Haydar Ben, bu yıl 18.si gerçekleşecek Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin OHAL gerekçe gösterilerek yasaklanmak istenidiğini belirterek, “Bu festival 1994 yılında köy boşaltma ve insansız ulaştırma saldırılarına karşı başladı. Geçen yıl kayyımın yasak kararına rağmen festivali gerçekleştirdik. Bu sene de festivali yapacağız” dedi.

"Tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz"

Basın metnini okuyan DEDEF Genel Sekreteri Hasan Şen ise festivalin 18 yıldır tüm baskı ve engellemelere rağmen kendini yenileyerek yoluna devam ettiğini söyledi. Şen, “Her yıl biraz daha güçlendi, gelişti. Ülkenin ve dünyanın dört bir yanından onbinlerce yurttaşın coşkulu buluşmasına dönüştü. 18 yılda devlet baskısına, sermayenin saldırganlığına ve sürgüne direnenlerin umudunun bir parçası oldu. Bu yıl ülkede yaşananlar ve yaklaşan seçimden dolayı kamuoyunda Munzur Kültür ve Doğa Festivali olup olmayacağı belirsizliği yaşanmaktadır. Dersim Dernekleri Federasyonu olarak Munzur Kültür ve Doğa Festivalini her yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleştireceğimizi duyurmak istiyoruz. Buradan karar mercilerine çağrıda bulunarak festivalimizin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

"Devlet OHAL’i bahane göstermemelidir"

Sanatçılar Erdal Yıldırım ve Kibar Aslan de festivalin önünde duran engel her ne olursa olsun onun karşısında olacaklarını belirterek “Orman yangınlarına, orada yapılan baskıya ve zulme dur demek için türkülerimizle ağıtlarımızla festivalde olacağız. Devlet OHAL’i bahane göstermemelidir. Dersim yıllarca zaten OHAL ile yönetildi en güzel festivallerde o yıllarda gerçekleşti” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler