‘Nereden bu cesaret?’

Mahkeme kararıyla durdurulan İzmir’in Karabağlar ilçesine yapılmak istenen jeotermal sondajı için şirket tekrar bölgeye geldi.

Yayınlanma: 28.06.2018 - 21:37
Abone Ol google-news

İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Uzundere Mahallesi sınırlarında yapılmak istenen jeotermal sondajı, köylülerin direnişi ve açtıkları davayı kazanmalarının ardından durdurulmuştu. Ancak 24 Haziran seçimlerinin ardından şirketin yeniden bölgeye gelmesi üzerine köylüler bir kez daha ayaklandı. Yurttaşlar, önceki gün iş makinelerini alandan uzaklaştırdıktan sonra dün de kaymakamla görüştüler ve şirketin bu cesareti nereden bulduğunu sorguladılar.

Toplu halde Karabağlar Kaymakamlığı’na giderek, şirkete kimin ve hangi gerekçeyle izin verdiğinin açıklanmasını istediler. İzmir 1. İdare Mahkemesi yöre halkının açtığı dava kapsamında, zeytinliklerin ve yerleşim yerinin yanı başında Adem Petrol adlı şirket tarafından yapılmak istenen jeotermal sondajı hakkında önce yürütmeyi durdurma, ardından da iptal kararı vermişti. Yerel mahkeme oy çokluğuyla aldığı kararda Zeytincilik Yasası’na vurgu yaparak “ÇED gerekli değildir” onayını bozmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler