Dünyada orijinal haline dönüştürülebilecek tek antik limana arıtma tesisi

Arkeolog Tokel, " “Soli Limanı, dünyada orijinal haline dönüştürülebilecek tek antik liman. Böyle bir değerin yanına arıtma tesisi alanı işaretlenmemeli."

Yayınlanma: 20.07.2018 - 22:52
Abone Ol google-news

Mezitli Belediye Meclisi üyesi arkeolog Ramazan Tokel, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan Nazım İmar Planı’nda, antik Soli Limanı’nın bitişiğindeki arazinin teknik altyapı alanı olarak ayrıldığına dikkat çekti ve geçmişte atıksu arıtma tesisi kurulan bu arazinin ilerde de atıksu arıtma tesisinin üniteleri için kullanılabileceğini söyledi.

Planın düzeltilmesi için belediyeye çağrıda bulunan Tokel, “Soli Limanı, dünyada orijinal haline dönüştürülebilecek tek antik liman. Böyle bir değerin yanına arıtma tesisi alanı işaretlenmemeli. Bu alanda 90’lı yıllarda yapılan kanalizasyon derin deşarj pompalama istasyonu var. Şimdi ise Batı arıtma tesisi Kandak Deresi kuzey bölümüne yapılıyor ama burası da 5000’lik planlara TA yani teknik altyapı alanı işaretleniyor. Eğer plan değiştirilmezse bu alana başka pompa binaları da yapılabilir. Bu alan bir turistik çarşı alanı olarak planlanabilir. Kentin geleceğini planlarken geri dönülmesi zor hataları başta düzeltmek gerek. Liman alanı birinci derece sit alanı. Arıtma tesisinin yapıldığı arazi ise 3. Derece sit alanına dönüştürülmüş. Bunun yeniden ele alınması gerekir. 2035 kadar geçerli olacak bu planlar. Oraya yönelik turizme yönelik yatırımlar yapılması gerekir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon