Flamingolar şimdilik özgür

İzmir Körfez geçiş projesi iptal edildi.

Yayınlanma: 13.08.2018 - 20:18
Abone Ol google-news

AKP’nin İzmir’e dayattığı çılgın projelerden İzmir Körfez Geçiş Projesi için verilen ÇED olumlu kararı, yargı tarafından durduruldu.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) ve Doğa Derneği’yle birlikte 85 yurttaş tarafından, İzmir İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Doğa Derneği’nden Levent Erkol, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geçen yılın mart ayında onayladığı raporun yürütmesinin durdurulduğunu vurguladı. İzmir Körfez Otobanı’nın yapılması durumunda, dünyadaki 10 flamingodan birinin yaşadığı Gediz Deltası’nın büyük tehdit altına gireceği, kuşların ve körfezdeki doğal yaşamın zarar göreceğinin mahkeme tarafından atanan resmi bilirkişi heyetince oybirliğiyle tespit edildiğini belirterek “İzmir İdare Mahkemesi, 11 akademisyenden oluşan bilirkişi heyetinin resmi raporuna dayanarak yürütmeyi durdurma kararı verdi” dedi.

Söz konusu yatırımın ulaşım projesi olmadığını söyleyen Erkol, “Bu proje İzmir’i İstanbul gibi yapmak isteyenlerin hazırladığı rant projelerinin merkez noktasıdır. Bu proje binlerce kuşun yuvası olan Gediz Deltası’na ve Körfez’e geri dönüşü olmayan zararlar verecektir” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler