Ürünler kumbaraya mamalar ormana

Gözden çıkarılmış hayvanların beslenmesine aracı olan vicdani bir hareket: ormanamama.com

Yayınlanma: 21.08.2018 - 19:37
Abone Ol google-news

 

Ümit Akyüz 2012 yılından beri sıkı bir hayvan hakları savunucusu. Yıllardır tek başına ormanlık alanlara giderek, kimsesiz hayvanları besleyen Akyüz geçen yıl mayıs ayında kurduğu ormanamama.com sitesi üzerinden belediyelerin, insanların sokaklara, dağlara ve ormanlara bıraktığı hayvanların beslenmesine yardımcı oluyor. Ormanamama.com’da en ucuz maliyette mama satışı yaparak, siteden mama satın alan hayvanseverlerin aldıkları ürünleri en hızlı şekilde doğada mama dağıtımı yapan gönüllülere ulaştırıyor. Gönüllüler ise dağ bayır gezerek hayvanları besliyor. Akyüz ile Beykoz’da bir araya gelip ormana mama projesini konuştuk.  

ormanamama.com sitesinde hayvanları besleyen her gönüllünün bir kumbarası bulunuyor. Satılan mamalar bu kumbaralarda biriktiriliyor. Destek 15 kiloyu bulunca ise hayvanlara ulaştırılmak üzere kargoya veriliyor. ormanamama.com’un hayvanlara destek olmak isteyenler için bir aracı olduğunu söyleyen Akyüz, “Türkiye’de insanlar sokak hayvanlarına değer vermiyor. Ormanlarda tilki yaşar, kurt yaşar. Yani vahşi hayatta yaşamayı bilen hayvanlar yaşar. Ama Kurtköy’de Beykoz’da, Şile’de Alibeyköy’de binlerce çaresiz hayvan var. Sokaklarda olan hayvanlara bile bakmayan insanlar ormana gidip onları besler mi? Beslemiyorlar. Bu proje ile kuytu yerlerde aç kalan hayvanların beslenmesini sağlamayı amaçlıyorum” diyor.

‘Mesele vicdani’

Ormanamama.com üzerinden 400’e yakın hayvanseverin destek aldığını söyleyen Akyüz, “Bazen kumbarada biriken mama 10 kiloyu buluyor, 5 kilosunu kendim yolluyorum çünkü nereye gideceğini ve nasıl bir aciliyeti olduğunu biliyorum” diyor.  

Yeni bir projeye adım atmak üzere olduğunu söyleyen Akyüz, toplumsal bir ihtiyaç haritası oluşturacağı bir internet sitesi kurma hazırlığında olduğunu belirtiyor.    

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler