Ordu’da orman ve tarım arazilerine ‘sondaj’ tehdidi

Ordu’nun Fatsa ile Ünye ilçelerinde maden işletmelerinin sondaj çalışmaları nedeniyle ormanlar ve tarım arazileri tehdit altında. ORÇEV’den Atasoy, “Bu bölgelere yapılacak bir müdahale ileride büyük zararlara yol açacak” dedi

Yayınlanma: 24.08.2018 - 18:40
Abone Ol google-news

Ordu’nun Fatsa ve Ünye ilçelerinde artan maden işletmelerinin arama çalışmalarındaki sondajlar nedeniyle, ormanlar ve tarım arazileri ciddi tehdit altında. Fatsa’da ve Ünye’de yaşanan sel felaketi sürecinde sondajlar nedeniyle kesilen ağaçların bulunduğu bölgede heyelanlar gerçekleşti.

Keşif günü bekleniyor

Birgün'den Uğur Şahin'in haberine göre, ORÇEV (Ordu Çevre Derneği) Başkan Yardımcısı Eren Atasoy, bölge sakinlerinin maden arama çalışmalarından rahatsız olduğunu dile getirerek, sondajlara karşı hukuksal sürecin sürdüğünü söyledi. Atasoy, şunları ifade etti: “MTA Genel Müdürlüğü tarafından Ünye-Fatsa ilçeleri Gökçe, Kodalı ve Yalaklar mahallelerinde yer alan 793,00 hektar büyüklüğündeki bir alanda sondaj çalışması girişiminde bulunulmuştu. Buradaki ve çevre mahallelerdeki köylüler sondaj çalışmasının engellenmesi amacıyla Ordu İdare Mahkemesi'ne dava açmışlardı. Açılan dava reddedildiği için köylüler davayı Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne taşımışlar. Mahkeme bilirkişi atanmasına karar verdi. Davayı açan köylüler ve destek veren duyarlı vatandaşlar sayesinde bilirkişi ücreti toplanıp yatırılmış ve keşif günü bekleniliyor.”

7 bin 800 ağaç kesildi

Atasoy, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu bölgelere yapılacak bir müdahale ileride büyük zararlara yol açacak. Yöre halkı bunun örneklerini yaşayarak tecrübe etmişti. Yakın zamanda yaşanan sel felaketi bunun bir örneği oldu. Yaşananlar izlenen yanlış politikaların bir sonucudur. Yine bu bölgede olan Seğlik Dağı'nda bulunan 7 bin 800 ağaç kesildi ve bu da heyelanlara neden oldu. Köylüler duyarlı davranarak, yapılacak olan sondaj çalışmasının da bu örneklerde olduğu gibi büyük zararlara yol açmasını önlemek amacıyla karşı çıkmaktadır.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler