Ordulular içme suları için ayakta

Ordulular içme sularının kirletilmesine karşı ayakta.

Yayınlanma: 11.11.2018 - 21:44
Abone Ol google-news

Ordu, Gölköy ilçesi, Yuvapınar Mahallesi’nde özel bir şirket tarafından yapılması planlanan patlatmalı bazalt ocağı ve kırma eleme tesisi projesine karşı çevre sakinleri ayakta. Mahalle sakinleri projenin içme sularını kirleteceklerini, bölgede tarım yapamayacaklarını ve hayvancılığın biteceğine dikkat çekiyor. Aynı şirketin patlatmalı bazalt ocağı ve kırma eleme tesisi projesine valilik, “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı vermişti. Bölge sakinlerinin açtığı dava sonucu bu karar geçen şubat ayında iptal edilmişti.

Proje sahibi ruhsat alanını küçülterek yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçen günlerde başvurdu ve ÇED sürecini başladı. 8 Kasım’da gerçekleşen Halkın Katılımı Toplantısı’na girmeyen bölge sakinleri “İkinci projedeki tek değişiklik ruhsat alanının ÇED alanı kadar daraltılmış olması, yine aynı yerde patlatma yapılacak ve aynı yerden taş çıkarılacak. İçme suları kirlenecek. Hayvancılık ve tarım yapamayacağız” dedi.

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) projeye bildirdiği görüşte özetle proje alanı yakınlarında Alanyurt, Süleymaniye ve Yuvapınar Mahallelerini besleyen su kaynakları ve içme suyu isale hatlarının mevcut olduğu, patlatmalarda kullanılacak kimyasalların içme suyu kaynaklarını kirleteceğine dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler