Toprakları için direnen ninelere biber gazlı müdahale

Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Kızılcaköy’de kurulmak istenen jeotermal enerji santralına karşı direnen yurttaşlara polis ve jandarma biber gazıyla müdahale etti. Aralarında 80 yaşındaki kadınlarla çocukların da olduğu çok sayıda yurttaş gazdan etkilendi. Yaşamlarında ilk kez TOMA görmenin şaşkınlığını da yaşayan yurttaşlar, “TOMA değil uçak da gönderseniz bu mücadeleyi bırakmayacağız” dediler

Yayınlanma: 05.12.2018 - 16:59
Abone Ol google-news
<video:1161092>

Gürmat Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletilmek istenen JES için geçtiğimiz haftalarda başlayan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin ardından köylüler direniş başlatmıştı. Bölgedeki 5 köyün arazileri içerisinde toplam 120 JES kuyusu açılmak istendiğini vurgulayan köylüler, tarım yapamaz duruma geleceklerine dikkat çekmişti.

"UÇAK DA GÖNDERSENİZ MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Şirketin araziye çektiği tel örgülerin kaldırılmasını isteyen köylüler eylemlerini bugün de sürdürmek isterken, polis ve jandarmanın biber gazlı saldırısına uğradı. Direnişe katılmak için okula gitmeyen çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Alana gelen TOMA’yı daha önce yalnızca televizyonda gördüğünü belirten bir kadın, günlerdir güvenlik güçlerinin tavrına anlam veremediklerini söyledi. Kadınlar, “Uçak da gönderseniz mücadeleyi bırakmayacağız” dediler. Güvenlik güçlerinin sert müdahalesine tepki gösteren başka bir direnişçi ise “Siz şirketin polisi misiniz? Anneniz yaşındaki kadınlara saldırıyorsunuz” dedi.

Arazinin yaklaşık 30 dönümünü tel örgülerle çeviren şirket çalışanlarının aynı zamanda bölgeye kamera yerleştirmesine tepki gösteren köylüler, kameraların sökülmesini ve şirket çalışanlarının araziyi terk etmesini istediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler