Erdoğan'ın yazlık sarayı düzeni bozdu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris Okluk Koyu’ndaki 300 odalı yazlık sarayı için bölgenin kamulaştırılmasına başlanmasına, yörede yaşayan yurttaşlar “Bütün düzenimiz bozuldu” diyerek tepki gösterdi.

Yayınlanma: 21.12.2018 - 21:24
Abone Ol google-news

Muğla Valiliği’nce bölgedeki köylülerin arazileri için “Cumhurbaşkanlığı hizmetinde kullanmak üzere kamu yararı” kararı alınarak yurttaşlara kamulaştırma bedeli için pazarlık çağrısı gönderilmişti. 65 dönüm olması beklenen kamulaştırılacak alanın 200 dönümü bulduğu, böylelikle koyun tamamına yakınının “kapatılacağı” ortaya çıktı. 

‘Yerimizden olacağız’

Bildirimin kendilerine ulaştığı köylüleri yerinden yurdundan olma endişesi sardı. Bölgedeki üç restorandan biri olan Deniz Kızı Kaptan Restoran’ı işleten Ercan Efe, “Burada doğdum, büyüdüm. Balık tutmayı burada öğrendim. Çocuklarımın da Okluk’ta büyümesini istiyordum. Köylü arkadaşlarımız da biz restorancılar da yerimizden oluyoruz. Bütün düzenimiz bozuldu. Herkesin hayat planları bozuldu” diye konuştu.

Bölgeye yazlık saray yapımı gündeme geldiğinde ekonomik olarak yöreye katkısı olabileceğini düşündüklerini dile getiren Efe, şunları söyledi:
“Ama aklımızın ucunda böyle de bir endişe vardı. Korktuğumuz başımıza geldi. Buranın yerlisi olup da mülkünü satacak tek kimse yoktur. İtiraz edeceğiz, ama kimler duyar bilmiyoruz. Sonuç alma konusunda umutlu değiliz. Karşı taraf çok güçlü. Bizim gücümüz nasıl yetsin? Karar verilmiş bir kere. Biz malımızdan mülkümüzden oluyoruz, ama buranın yeşili de gidiyor. Doğadan fışkıran ağaçların yanında bizim de yeşillendirdiğimiz yerler vardı. Onlar da kesiliyor, yıkılıyor. Ona da üzülüyoruz.”

Kamu yararı neresinde?

Konunun takipçilerinden CHP Muğla milletvekili Süleyman Girgin, “Beyfendi tatil yapacak diye milleti yerinden yurdundan etmenin neresinde kamu yararı var” diye sordu. Ülkede derin bir ekonomik kriz olduğunu kaydederek “Halka ‘kemer sıkın’ derken bu kadar savrukluğa ne lüzum var? Erdoğan ekonomik kurtuluş savaşı verdiklerini söylüyor. Halka böyle bir savrukluğu nasıl açıklayacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler