Park, Suudi şirkete satıldı

Kent parkı yargıya karşın 3. kez Suudi şirkete satıldı.

Yayınlanma: 12.01.2019 - 23:25
Abone Ol google-news


Beşikdüzü’nün en önemli kentsel yeşil alanlarından Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı’nın 3. ihalesi, yargının 2 kez yürütmeyi durdurma kararı vermesine karşın yine Suudi Arabistan kökenli şirkete kaldı.

İhaleye adı açıklanmayan bir Türk firması ile daha önce iptal edilen ihaleleri alan Ahmad Ajaji’ye ait olduğu öğrenilen Al Ajaji şirketi katıldı. İhalede Türk yatırımcının 4 milyon 975 bin TL, Ajaji şirketinin ise 5 milyon 100 bin TL teklif verdiği öğrenildi. Türk firması artırıma girmeyince park, 5 milyon 105 bin TL’ye Ajaji’ye kaldı. Şirket, parka otel yapacağını açıkladı.

İhale, Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu üyeleri, İYİ Parti ve CHP ilçe örgütleri ve yurttaşlar tarafından Beşikdüzü Belediyesi önünde protesto edildi. Platform sözcüsü Erdinç Kalay süreci anlattı ve hukuk mücadelelerinin süreceğini belirtti.

CHP belediye başkan adayı Ramis Uzun ise satışın hukuken ve vicdanen kabul edilebilir bir yönü bulunmadığını, Kurtoğlu Parkı’nın Beşikdüzü halkına ait kalması için verilecek hukuki mücadelenin takipçisi olacağını söyledi.

Satışa karşı 30 günlük yasal süre içerisinde Trabzon İdare Mahkemesi’nde iptal davası açılacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler