CHP'li Karaca: Salda'da Millet Bahçesi adı altında bir rant sahası yaratacağınızı biliyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü çevresine yapılacak olan Millet Bahçesi'ne ilişkin, "Millete ait olan Salda'da Millet Bahçesi adı altında bir rant sahası yaratacağınızı hepimiz biliyoruz. Gerçekleşecek ihale hukuksuz bir ihaledir. İhaleden önce Salda'nın bu doğal güzelliği karşısında bir çevre etki değerlendirme sürecinin yerine getirilmesi gereken şartları vardır. Hukuki süreci hukukçu arkadaşlarımız yürütecek" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 30.07.2019 - 20:02
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1511909,1511931,1510523,1509105>

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, partililerle geldiği Salda Gölü kenarındaki Yeşilova Belediyesi Halk Plajı'nda yaptığı açıklamada, turkuaz renge sahip Salda Gölü'nün dünyanın en derin ikinci gölü olduğunu belirtti.

Salda Gölü'nün canlı, yaşayan bir göl olduğunu aktaran Karaca, Salda Gölü'ne özgü endemik balık türü olduğunu, 110 kuş türüne ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

Birinci derece doğal sit alanına çivi bile çakılamayacağını bilenlerin Millet Bahçesi adı altında bir ihaleyi yapmak istediklerini belirten Karaca şöyle konuştu:

"Salda zaten bu milletin bahçesidir. Buraya millet gönül rahatlığıyla geliyor, pikniğini yapıyor, Salda'nın o doğal, eşsiz güzelliğinde fotoğraf çekerek buradan ayrılıyor. Millete ait olan Salda'da Millet Bahçesi adı altında bir rant sahası yaratacağınızı hepimiz biliyoruz. Gerçekleşecek ihale hukuksuz bir ihaledir. İhaleden önce Salda'nın bu doğal güzelliği karşısında bir çevre etki değerlendirme sürecinin yerine getirilmesi gereken şartları vardır. Hukuki süreci hukukçu arkadaşlarımız yürütecek."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler