National Geographic’den ürküten rapor: Bir tek Lefkoşa kurtulacak!

National Geographic’den korkunç bir rapor yayımlandı. Dünyadaki bütün buzulların erimesinin neden olacağı deniz seviyesindeki 65 metre yükselmenin yaratacağı etkiler neticesinde Kıbrıs adasının büyük bir bölümünün mazi olacağı açıklandı.

Yayınlanma: 22.08.2019 - 10:37
Abone Ol google-news

Yıllardır siyasi krizle gündeme gelen Kıbrıs’a bir üzücü haber de National Geographic’den geldi. National Geographic, buzulların erimesinin sonuçları raporunda adeta yeni bir felakete dikkat çekildi.

Dünyadaki bütün buzulların erimesinin neden olacağı deniz seviyesindeki 65 metre yükselmenin yaratacağı etkilerini haritaya taşıdığı çalışmasına dayanılarak Kıbrıs adasının, toprağının yüzde 22’sini kaybedeceği bildirildi. Korkunç senaryoya göre, KKTC ve Güney Kıbrıs olmak üzere 2.5 milyon kişinin yaşadığı adanın üçe bölüneceği açıklandı.

Bugünkü Kıbrıs’tan geriye kalacak parçaların en büyüğü Ada’nın orta, batı ve kuzey bölümleri olacak. Limasol, Baf, Poli, Mağusa, Güzelyurt, Larnaka ve Girne mazi olacak. Tek kurtulacak kent ise denizden çok uzak bulunan Lefkoşa olacak. İkinci kara parçası karpaz yarımadasında oluşacak. Apostolos Andreas manastırı da batacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler