Vali: '8 Ekim'den itibaren Hasankeyf'i çembere alacağız'

Batman Valisi, 50 yıllık ekonomik ömre sahip Ilısu Barajı'nın suları altında bırakılmaya çalışılan antik kent Hasankeyf için açıklamada bulundu. 8 Ekim’den itibaren eski Hasankeyf yolunun trafiğe kapatılacağını söyleyen Vali,''Eski yerleşim yerini tamamen güvenlik çemberine alacağız. Giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek. Zaman daralıyor" dedi.

Yayınlanma: 24.08.2019 - 14:12
Abone Ol google-news

12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf, içinde bulunduğu Dicle Vadisi'yle, 50 yıllık ekonomik ömre sahip Ilısu Barajı'nın suları altında bırakılmakla karşı karşıya. Devlet Su İşleri (DSİ) 18 Temmuz'da Ilısu Barajı'da kapakların kapatılarak, su tutma işlemini başlattı.

Batman Valiliği, "Yeni Hasankeyf Yerleşim yeri Koordinasyon Toplantısı"nın bugün Vali Hulusi ŞAHİN başkanlığında Hasankeyf İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildiğini duyurdu. Hasankeyf Kaymakamı Haluk KOÇ, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Hasankeyf Belediye Başkanı AbdulvahapKUSEN, Ilısu DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci KÖSELİ ve Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş CEYLAN ile TOKİ temsilcilerin katıldığı toplantıda Hasankeyf ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

''Giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek''

8 Ekim’den itibaren yeni Hasankeyf yerleşkesinin yolunun trafiğe açılacağını ifade eden Vali, “Bu yol açılınca eski Hasankeyf yolu trafiğe kapatılacak. Bu tarihten sonra eski yerleşim yerinde artık herhangi bir trafik olmayacak. Yeni yolun açılmasıyla beraber eski yerleşim yerini tamamen güvenlik çemberine alacağız. Giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek. Bu nedenle vatandaşlarımız tüm planlarını karayollarının takvimine uygun şekilde yapmaları gerekiyor. Zaman daralıyor" dedi.

''Ön görülemeyecek derecede büyük sorunlar''

Vali ayrıca Ilısu HES proje çalışmasının sona yaklaştığını belirterak, proje de yapılacak bir hatanın hiç ön görülemeyecek derecede büyük sorunlara sebebiyet verebileceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler