Sapanca’da teleferik yapan şirket, köylüleri şikayet etti

Kırkpınar köylüleri, teleferik inşaatının yapıldığı bölgede nöbet tutuyor. Projeyi yürüten şirket yetkilileri bölge sakinleri hakkında “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali” iddiasıyla şikâyetçi oldu.

Yayınlanma: 22.11.2019 - 23:04
Sapanca’da teleferik yapan şirket, köylüleri şikayet etti
Abone Ol google-news

Doğa harikası Sapanca’da hayata geçirilecek “Teleferik Projesi”ne karşı bölge sakinlerinin nöbeti sürüyor. Projenin alt istasyonu için Kırkpınar Mahallesi’nde çalışmalar bölge sakinlerinin itirazına karşın başladı. Alt istasyon için geçen gün beton mikserleri geldi. Bölge sakinleri beton mikserlerini görünce projeyi istemediklerini yeniledi. Projeyi yürüten şirket yetkilileri bölge sakinleri hakkında “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali” iddiasıyla şikâyetçi oldu.

57 yaşındaki Kırkpınar Çevre ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hüsamettin Koçlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda bölge sakini Sapanca Polis Merkezi Amirliği’ne giderek ifade verdi. Koçlu, ifadesinde teleferik inşaat alanının bulunduğu mahallede yaşadığını belirterek özetle “Biz bu süreçte haklarımıza sahip çıkmak için mahalle sakinleri olarak bu projeye karşıyız, bu konuyla ilgili anayasal haklarımızı kullandık ve sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz. Ben ve mahalle sakinleri bu haklarımıza sahip çıkarken hiçbir taşkınlık yapmadık. Olay günü ben ve mahalle sakinleri beton dökme araçlarının önüne geçmedik. Onlara tehdit ve baskı altına sokmadan durumumuzu anlattık. Onlar da durumu firma sahiplerine anlatmaları üzerine mahalleden kendi istekleriyle ayrıldılar” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler