Bu buluşla köpek balığı saldırılarına son!

Batı Avusturalya’da bilim insanları 320'den fazla köpekbalığının üzerine verici yerleştirerek, köpekbalıklarının belirli noktalara yaklaştığında tweet atarak halkı uyarmasını sağlıyor.

Yayınlanma: 30.12.2013 - 18:51
Abone Ol google-news

Bilim insanları, köpekbalığı saldırılarının önüne geçmek için 320'den fazla köpekbalığına vericiler yerleştirerek sahilleri güvenlik altına almaya çalışıyor. Vericiler sahillere ve belirli noktalara konulan alıcılara sinyal vererek Twitter’a bulundukları noktaları mesaj atıyor. Amaç sörf tutkunları, dalgıçlar ve yüzücülerin hayatlarını korumak.

Aralarında büyük beyazların da bulunduğu 320'den fazla köpekbalığına yerleştirilen vericilerle bilim insanları bir yandan da köpekbalıklarının hareketlerini izliyor.

Bu sistemin çalışma prensibi ise veri alım noktalarına 1 kilometre yaklaşan bir köpekbalığının üzerindeki vercinin, alıcıların bulunduğu noktadaki bilgisayar üzerinden 'Batı Avustralya Sörf Hayat Koruma'^(Surf Life Saving Western Australia / SLSWA) Twitter hesabından mesaj atmasına dayanıyor. Mesajı gören yetkililer de halkı ikaz ediyor. Twitter mesajında sadece köpekbalığının yaklaştığı haberi değil, cinsi, boyutları ve konum bilgileri de elde ediliyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler