Boyları 3 metreyi aşıyor... Bakanlık uyardı, sakın öldürmeyin

ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi’nde aşırı sıcak nedeniyle sayısı artan yılanlar evlerin yakınlarında görülmeye başlandı.

Yayınlanma: 27.07.2015 - 14:38
Abone Ol google-news

ANTALYA’da Gazipaşa’ya bağlı Zeytinada Mahallesi Karakol mevkisinde oturan Durmuş Şahin ve Bilal Şimşek, evlerinin yakınında yılan gördü. Büyük panik yaşayan vatandaşlar boyları 3 metreyi bulan yılanları öldürdü.

Yılanların gündüz sıcakta halsizleştiğini, akşam serinliğinde daha hareketki olduğunu söyleyen vatandaşlar, yılanlara özellikle akşam saatlerinde daha çok rastladıklarını anlattı. Bilal Şimşek, "Köy yerinde yılan her zaman görülür. Ama bu kadar büyük yılanı ilk kez gördüm. Evin etrafında yakaladık. Eve girmediği ve bize zarar vermeden yakaladığımız için şanslıyız" dedi.
Durmuş Şahiner de yılanların sıcak nedeniyle arttığını belirtirken, "Bu yaz hava çok sıcak. Yaz boyunca küçüklü, büyüklü çok yılan öldürdük. Her yerde önümüze çıkabiliyor. Zarar görmemek için dikkatli oluyoruz. Ancak bu kadar büyük yılanı ilk kez gördük" diye konuştu.

ÖLDÜRÜLMESİ YASAK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu tür hayvanların bioçeşitlilik ve besin zincirinin bir parçası olması dolayısıyla öldürülmesinin yasak olduğunu belirtirken, Çevre Kanunu’na göre de bu hayvanları öldürenlerin 38 bin lira para cezasıyla karşı karşıya kalacağını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler