Gümüşkum Parkı kurtuldu

Kamuoyu baskısı sonuç verdi. AKP’li Mersin Milletvekilleri bakanla görüşerek yanlıştan dönülmesini sağladı.

Yayınlanma: 21.08.2015 - 11:21
Abone Ol google-news

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Mersin şehir merkezindeki Davultepe’de yer alan Gümüşkum’un, halk arasındaki adıyla 100. Yıl Plajı’nın ‘tabiat parkı’ statüsünden çıkarılmasına karar vermişti. Kamuoyunda, deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olan plajın betonlaşmaya açılacağı yönünde endişeler dile getirilince bakanlık geri adım attı. AKP İl Başkanı İsmail Taşpınar, “Milletvekillerimiz bakanla görüştü. Gümüşkum tabiat parkı olarak kalacak” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 14 Temmuz 2015 tarihli yazısında, 2011 yılında statü kazanan Gümüşkum’un tabiat parkının kriteri karşılamadığı ileri sürmüş, deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olan bölgenin A Tipi Mesire Alanı ilan edileceğini bildirilmişti.

Bu gelişmeler üzere başta deniz kaplumbağaları üzerine çalışma yapan Prof. Dr. Serap Ergene ve Mezitli Belediyesi olmak üzere kamuoyundan tepkiler yükseldi. Tepkiler üzerine devreye giren AKP Mersin milletvekilleri de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşerek kararın düzeltilmesini istedi.

AKP Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar parti binasında düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendirdi. Davultepe 100. Yıl Plajı’nın betonlaştırılmasının, bölgede bir otel kurulmasının söz konusu olmadığını kaydeden Taşpınar, söz konusu alanın tabiat parkı statüsünden A tipi mesire alanı statüsüne alınmak istenmesinin, iyi niyetli bir girişim olduğunu savundu ve “ Ancak Mersin halkının istemediği bir şeye AK Parti iktidarında evet denilmez, onay verilmez” dedi.

Bölgede ağaçların kesilmesi ya da deniz kaplumbağalarının yok edilmesi gibi sonuçlar doğuracak çalışmalar yapılmayacağını belirten Taşpınar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na karşı bilinçli bir karalama kampanyası yapıldığını iddia etti. Taşpınar, 100. Yıl Plajı’nın tabiat parkı statüsünden çıkarılarak A tipi mesire alanı yapılmasının ardından Mersin milletvekillerinin bakanlıkla görüşmeler yaptığını ve söz konusu alanın yeniden tabiat parkı statüsüne alındığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler