Tedavi edilen pelikanlar Burdur Gölü'ne bırakıldı

Burdur Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen 2 pelikan, Burdur Gölü'ne bırakıldı.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 13:31
Abone Ol google-news

Kütahya'da yaklaşık 2 ay önce yaralı halde bulunan 5 pelikan, Kütahya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi ve rehabilitasyon için Burdur Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne (Lisinia Doğa) getirildi. Tedaviye alınan pelikanlardan birinin ateşli silahla yaralandığı tespit edildi. Tedaviye rağmen yaralı pelikan kurtarılamazken diğer 4 pelikan yoğun tedavi sürecinin ardından hayatta kaldı. Rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasından sonra dün 4 pelikandan 3'ü, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz ve Lisinia Doğa'nın sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından Burdur Gölü'ne bırakıldı. Gölde bir süre yüzen pelikanlardan birinin yeteri kadar kurulanamadığı ve bu nedenle uçamadığı gözlendi. Bulunduğu yerden alınan pelikan, yeniden merkeze götürüldü.

2 PELİKAN DOĞAL YAŞAM ALANINDA

Veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine yaralı ve bitkin halde getirilen 5 pelikandan silahla vurulanın öldüğünü söyledi. Bir pelikanın ise ayağında problem olduğu için ek tedavi uygulamaya devam ettiklerini kaydeden Sarıca, "Enfeksiyon tespit edilen 3 pelikanı tedavi ettik ve uçabilecek duruma getirdik. Bugün ikisi sorun yaşamadan uçtu ve doğal alanlarında yaşamlarını sürdürecek. Bir pelikan ise yeterince kurulanamadığı için uçamadı. Merkezimizde bir süre daha bakımını yaptıktan sonra diğer pelikanla birlikte Burdur Gölü'ne bırakacağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise yaban hayvanlarının tedavisini yaparak doğaya kazandıran merkezin çalışanları için teşekkür etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler